Berga enceta quatre mesos de treball en un Pla d’Acció Local que planifiqui millores al barri vell i al conjunt de la ciutat

Comencen uns mesos claus per al futur del barri vell de Berga i el conjunt de la ciutat. L’Ajuntament ha iniciat l’elaboració d’un Pla d’Acció Local amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és definir un full de ruta per millorar la ciutat, amb especial atenció, al barri vell. L’elaboració del projecte s’allargarà quatre mesos, fins al gener, i comptarà amb sessions participatives amb entitats i agents clau del barri vell, el municipi i la comarca.

La primera sessió serà dimecres de la setmana vinent, dia 14 d’octubre, a les 6 de la tarda, a l’Espai Jove de Berga, situat al carrer de Mossèn Espelt, 13. La sessió és oberta a tothom i consistirà en donar a conèixer el projecte als agents clau i a les persones que hi estiguin interessades.

Infografía_AU Berga

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat de premsa, el projecte neix “amb una vocació integral i transversal per tal de treballar diferents temàtiques interconnectades com habitatge, espai públic, mobilitat, promoció econòmica, turisme, territori i paisatge, medi ambient, cohesió social, digitalització, models productius o gestió de recursos”. L’objectiu és, segons l’Ajuntament, “detectar les problemàtiques i potencialitats del municipi, determinar els principals reptes i dissenyar línies d’actuació per executar projectes a curt, mitjà i llarg termini”.

Berga és una de les ciutats escollides per la Diputació de Barcelona per redactar un projecte d’aquestes característiques. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ho veu amb satisfacció i apunta que el procés permetrà planificar de manera estratègica “quina ciutat volem per a l’any 2030”. El projecte, a més, compta amb el suport i la participació de tots els grups municipals, a banda d’entitats cíviques i veïnals.

La redacció del projecte està finançada per la Diputació de Barcelona, que també assumeix bona part del cost del procés participatiu. Això sí, en aquest últim àmbit també hi ha de posar diners l’Ajuntament per poder fer un procés participatiu més complet.

Les Agendes Urbanes

Les Agendes Urbanes són el marc teòric i pràctic que orientarà les estratègies i les línies de finançament fins al 2030. A través d’aquestes agendes es vol facilitar a ajuntaments com el de Berga que posin en marxa els seus Plans d’Acció per afrontar els reptes dels municipis en diversos àmbits. Es tracta d’una oportunitat per fer que les ciutats esdevinguin espais més habitables, saludables, justos i resilients.

En el cas de l’Agenda Urbana de Berga, la previsió és que el projecte resultant pugui dotar el municipi d’una guia amb tot d’actuacions a dur a terme, de forma esglaonada en el temps i encaminades a assolir l’horitzó 2030.

X