Ginkgo treu a la venda un buf solidari per seguir recaptant diners per la investigació del càncer de mama

Ginkgo segueix al peu del canó. Aquest 19 d’octubre octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà no podrà fer la Cursa de la Dona, però ha trobat una alternativa per seguir recollint diners per a la investigació del càncer de mama: la venda d’un buf solidari. N’ha fet 500, es venen en més d’una vintena d’establiments de la comarca i valen 10 euros. “No demanem caritat; demanem solidaritat”, ha recalcat la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, en roda de premsa.

L’any passat, Ginkgo va aconseguir recaptar més de 6.000 euros amb la Cursa de la Dona. Els diners van anar a parar íntegrament al laboratori de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de l’Hospital Duran i Reynals. Gràcies a aquests diners i a molts més altres d’iniciatives d’arreu del país, els investigadors van poder identificar variants genètiques a través de la immunoteràpia. Ginkgo va aparèixer als agraïments del treball final, i la satisfacció que va propiciar la fita ha servit per crear l’eslògan que apareix a cada buf solidari d’aquest: Deixa la teva empremta en la investigació. “Tots els que vam fer possible la Cursa de la Dona vam fer que s’aconseguís un objectiu”, ha celebrat Aurora Fernández.

Els bufs solidaris d’aquesta tardor es vendran durant tot l’octubre i el novembre en aquests establiments:

Berga: La Samarretta, Cal Vima, La Copisteria, Peluqueria Cèlia, Estètica Adela, Merceria l’Estrella, Merceria Clàudia, Farmàcia Badia, Farmàcia Maria Cosp, Farmàcia Nova del Vall, BLED Tecnology, Natur Cadí (Cal Rosal), Casa Madriles i Cal Fàbregas (seu de Ginkgo, al carrer Major).

Avià: Papereria Avinguda 40, Comercial Molí del Castell.

Gironella: Farmàcia Cora Serra, Dietètica Beth.

Puig-reig: El Crostó, Carnisseria Sara.

Covid, sí; però càncer, també

La presidenta de Ginkgo reconeix que actualment “és un moment difícil, perquè molta gent s’està ressentint econòmicament de la pandèmia”. Per això, dubte que s’aconsegueixi recaptar la mateixa quantitat que l’any passat, però fa una crida per arribar al màxim de diners possibles.

Aurora Fernández ha posat de manifest que aquests últims mesos s’estan posant tots els esforços en la investigació del coronavirus, però “hi ha altres investigacions que han de mantenir-se perquè, a banda del Covid, la població segueix tenint les mateixes dificultats i malalties que abans”. Segons diu, en l’últim mes i mig, Ginkgo ha guanyat socis: són gent que s’acosten a l’associació perquè necessiten suport i no troben la proximitat que abans tenien en el metge, perquè la situació sanitària és d’emergència. “Molta gent ha agafat por als hospitals i als ambulatoris. No l’hem de tenir. És allà on ens solucionaran els problemes”, ha insistit.

Per aquest motiu, la presidenta de Ginkgo ha reivindicat la importància que associacions com la que presideix segueixin existint: “Algunes entitats estan desapareixent perquè creuen que no es veuen capaces de seguir la rutina. Nosaltres estem convençudes que hem de seguir sent un referent i que hem de seguir conscienciant a la societat”. Per culpa de la pandèmia, Ginkgo no pot seguir fent les xerrades ni les sessions de gimnàstica terapèutica que feia fins la primavera. Això sí, manté les sessions de marxa nòrdica i ha ampliat l’horari d’obertura de la botiga del carrer Major: ara hi són les tardes de dilluns i les de dimarts. “Hem de seguir aquí. Ni que només vingués una persona a demanar-nos ajuda valdria la pena que hi fóssim”.

El 19 d’octubre, el Dia Internacional del Càncer de Mama, l’Ajuntament de Berga i el de la Pobla ja s’han compromès a tornar a il·luminar la seva façana de color rosa per donar visibilitat a la lluita. Ginkgo ha fet una crida a la resta d’ajuntaments de la comarca perquè facin el mateix.

X