El Berguedà ha detectat 71 positius de coronavirus en els últims set dies, set més que la setmana passada

No hi ha massa símptomes d’estabilització del coronavirus al Berguedà. Divendres passat, 2 d’octubre, a les cinc de la tarda l’Aquí Berguedà va llançar el recull setmanal de dades sobre el Covid i s’havien detectat 64 casos positius a la comarca els set dies anteriors. Aquesta divendres, 10 d’octubre, aproximadament a la mateixes hora, les dades diuen que se n’han detectat 74 en els darrers set dies.

La xifra de casos detectats l’última setmana és superior a la de la setmana passada, que ja era superior a la de la setmana anterior. Això sí: si fa una setmana parlàvem d’un creixement de més del doble (de 31 a 64), ara aquest creixement segueix existint, però s’ha frenat notablement (de 64 a 71).

Com la setmana passada, els últims set dies gairebé la meitat dels casos s’han detectat a Berga (33). A Gironella se n’han detectat 10; a Bagà, 8; a Puig-reig, 6; a Olvan, 4; a Guardiola, 4 més; i a Avià, 2. S’ha comptabilitzat un cas nou a diversos municipis: Gósol, La Pobla, Saldes i Viver i Serrateix. La resta de municipis, 20, segueixen nets.

El per què de les taxes de rebrot altes

La poca densitat de població de la majoria de municipis de la comarca fa que algunes taxes de rebrot estigui disparades. Olvan, per exemple, és l’únic municipi de la comarca que té una taxa per sobre de 1.000 (1.003,68). Per què? Doncs perquè fa una setmana tenia un positiu i en els últims set dies n’ha detectat 4. A Gironella (amb 10 nous positius) es frega la taxa de 670 i a Guardiola (amb 4 nous casos), gairebé s’arriba a 630.

Berga, en canvi, segueix recollint la meitat dels positius, però ha vist com en els últims dies la taxa de rebrot ha caigut en picat i s’ha allunyat dels 1.000 de principis de setmana per situar-se a 329. La taxa, això sí, segueix sent una de les més altes de la comarca.

L’hospital té 4 pacients ingressats

L’Hospital Sant Bernabé té quatre pacients ingressats amb diagnòstic de Covid. Són dos més que fa una setmana. En l’última setmana hi ha hagut tres ingressos i s’ha donat una alta. No hi ha hagut cap defunció nova ni s’ha detectat cap contagi nou entre el personal.

X