El carrer Major es vesteix de tardor per la Bergabolet, però ha de renunciar a les tapes per adaptar-se a la pandèmia

Ho han intentat fins al final, però no és viable. La Bergabolet no tindrà la famosa rua de tapes al carrer Major, però sí que disfressarà l’eix comercial amb colors de tardor i elements relacionats amb els bolets. El carrer Major incorporarà decoració de tardor a partir d’aquest cap de setmana, 17 i 18 d’octubre, i la mantindrà, com a mínim, fins a finals d’octubre.

Així, Bergacomercial i l’Ajuntament de Berga volen mantenir la convocatòria de la Bergabolet. Això sí, segons la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, la prioritat és “desconcentrar-la d’un sol dia” per evitar les habituals massificacions al centre de la ciutat. “La idea és convertir el carrer Major en una mena de bosc”, ha dit en roda de premsa el president de Bergacomercial, Xavi Orcajo. Des de fa setmanes, els decoradors Ona Grau i Gerard Bosch treballen en els elements que lluiran al carrer Major durant la darrera meitat d’octubre.

L’única cosa que mantindrà el format d’un dia són les parades de venda de bolets, cistells i llibres, que seran a la plaça Sant Joan i a la placeta Ciutat durant tot el proper dissabte, 17 d’octubre. A més, el mateix dia i a partir de les 10 del matí, se celebraran les 45enes jornades micològiques del Berguedà, amb la participació d’experts del món boletaire.

Tots aquests actes estan pendents del dia 17 estan pendents de l’evolució de les restriccions imposades pel Govern de la Generalitat. L’organització defensa que no és una fira com a tal, sinó “un parell de parades a l’aire lliure”. Per això confia que no hi haurà problemes en fer-les.

També hi haurà un concurs als aparadors, que mostraran imatges de bolets i els visitants hauran d’encertar quins són. Qui vulgui participar al concurs ho podrà fer fins el 7 de novembre i trobarà els cartells i les butlletes per fer-ho als establiments del carrer Major. Entre els participants se sortejaran dos vals de compra de 100 euros cadascun, 2 vals de 50 euros per gastar als establiments de l’hostaleria de Bergacomercial, i un kit boletaire.

Diumenge, 18 d’octubre, Televisió del Berguedà emetrà un Kahoot sobre bolets en directe, a les 8 del vespre. Hi col·labora Hostaleria i Turisme del Berguedà i hi haurà premis per als guanyadors. Un sopar per a dues persones en un dels restaurants de la campanya la Cuina del Bolet, quatre lots de vi i cava Rovellats i un lot de productes Monbolet.

En paral·lel, la Bergabolet comptarà amb un concurs d’Instagram en col·laboració amb Horrorland. Les bases del concurs són al compte d’Instagram de la unió de botiguers i el límit per participar-hi és el 25 d’octubre. Els premis són tres entrades dobles per anar a Horrorland, a escollir entre els dies 30, 31 i 1 de novembre.

X