Els berguedans Rosanna Camprubí i Joan Boixader es proclamen campions d’Espanya de 10 Balls

Aquesta parella no té sostre. Rosanna Camprubí i Joan Boixader s’han proclamat campions d’Espanya de ball esportiu en la modalitat de 10 balls. Ha estat aquest cap de setmana als campionats que s’han disputat a Alacant. De fet, l’or en 10 Balls va tancar uns campionats que ja estaven sent pletòrics per a la parella de Berga, que dissabte ja es va penjar la medalla de bronze en l’estatal de ball standard.

Ara bé, el dia gran va ser dilluns. Camprubí i Boixader van brillar com mai i van sortir vencedors d’una dura competició per penjar-se l’or. Segons el resum final del jurat, els berguedans van ser els millors en vals, tango, vals vienès i slowfox. A banda, van ser la segona millor parella en quickstep i jive; i la tercera, en samba, cha cha cha, rumba i pas doble.

Boixader i Camrpubí van protagonitzar un frec a frec apassionant amb Félix Patrón i Lali Rodríguez i amb Luis Pacha i Maribel Gordón. Cap de les tres parelles va cedir en cap moment i es van repartir els tres primers llocs en cadascun dels 10 balls, però finalment, els berguedans van sortir vencedors.

Hores més tard, a les xarxes socials, la parella de Berga va agrair la feina prèvia dels entrenadors, de qui van destacar “la paciència i dedicació”. També es van recordar dels patrocinadors. I van acabar amb una frase que no paren de corroborar: “Com sempre trenquem barreres per demostrar al món que per a la superació no hi ha obstacles”.

La parella és coneguda arreu del país per les seves aptituds sobre la pista de ball. Fa anys que competeixen de tu a tu contra qualsevol parella de primera línia. El que molts dels rivals ni tan sols detecten és que, per fer-ho, superen un handicap: la Rosanna no hi sent i la seva compenetració amb el Joan es basa en el contacte físic i la connexió visual. Són els balladors del silenci. I ara també són campions d’Espanya.