Cinc dies a peu des de Queralt fins a Manresa per impregnar-se de la cultura popular i recollir l’experiència en un documental

El ballarí Magí Serra i el músic Arnau Obiols, acompanyats del creador audiovisual Pepe Camps, s’han unit per fer una transhumància de 80 quilòmetres, des del santuari de Queralt fins a Manresa. Una caminada de cinc dies durant la qual es troben amb gent de diverses disciplines amb qui conversen i interaccionen. De tot plegat, en faran un vídeo artístic que recopilarà imatges i sons de les trobades. “Com es tradueix això? És el que té l’art, que no ho saps. El que estàs fent són connexions, pluges d’idees. És llançar-se al buit i començar a omplir”, ha explicat a l’ACN el ballarí Magí Serra. La Fira Mediterrània es clourà diumenge, a les nou del vespre, amb la projecció del documental.

Transhumància artística. Així és com el ballarí Magí Serra, el músic Arnau Obiols, i el creador audiovisual Pepe Camps defineixen el projecte que estan realitzant aquesta setmana entre el Berguedà i el Bages. Una caminada a peu que van començar dimecres al santuari de Queralt i que acabaran diumenge a Manresa, on aquests dies se celebra la Fira Mediterrània.

En el trajecte, els artistes es troben amb experts tan diversos com la biòloga especialista en sons de la natura, Eloïsa Matheu, artistes com Ada Vilaró i Perejaume, l’arquitecta Carme Pigem i el científic Martí Boada. Persones de disciplines ben diverses amb qui interactuen, parlen i també gaudeixen del silenci i dels sons de la natura.

Aquest dijous han fet parada a l’Ametlla de Merola, al Berguedà, un nucli de poc més de 180 habitants, situat a la vora del riu Llobregat i que, en el seu temps, va ser una important colònia tèxtil. Aquí s’han trobat amb els responsables de l’esbart dansaire amb qui han conversat i han ballat el popular ball de cascavells.

De tot això en sortirà un documental que s’emetrà diumenge, a les nou del vespre, i que servirà per cloure la 23a Fira Mediterrània de Manresa. La projecció es farà en línia pel canal de Youtube de la Fira i en viu a la sala de la Plana de l’Om.

transhumancia-cultural-queralt-manresa-1

X