La inestabilitat es retira, el sol guanyarà terreny

Ens trobem en una setmana d’ambient clarament hivernal. Les nevades d’aquest dimecres en cotes força baixes -fins als 1200 metres– no són gens habituals en aquesta època de l’any, com tampoc les temperatures nocturnes al voltant o per sota dels 0ºC. Tot i això, la tendència és que amb el pas dels dies les temperatures tornin als seus nivells habituals.

Aquest divendres s’espera un dia plàcid, amb un cel pràcticament serè o amb molts pocs núvols. Això sí, al matí ens llevarem amb bancs de boira a les zones fondes que, amb el pas de les hores, aniran desapareixent. L’ambient, però, seguirà sent fred. La màxima serà molt semblant i encara es quedarà per sota dels 15ºC a la gran majoria de la comarca, tret de l’extrem sud. Per la seva banda, la mínima tampoc experimentarà canvis importants, i molt probablement tornarem a repetir algun valor negatiu. En la matinada d’aquest dijous s’han registrat les primeres glaçades de la tardor -totalment anecdòtiques- en les estacions automàtiques que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya. A Guardiola de Berguedà la mínima ha estat de -0,5ºC i a la zona del Clot del Moro -en el terme municipal de Castellar de n’Hug– s’han registrat dues dècimes negatives. Però l’ambient també ha estat molt fred al Baix Berguedà, on els valors s’han mogut entre els 0 i 2 ºC positius en general.

Aquests són els valors màxims i mínims que s’esperen per aquest divendres en alguns municipis de la comarca:

Berga: 14/3ºC

Casserres: 15/1ºC

Sagàs: 14/1ºC

Saldes: 10/0ºC

El cap de setmana també arrancarà amb molt de sol, però al llarg del dissabte creixeran núvols alts i prims que deixaran el cel més enteranyinat. En canvi, la jornada de diumenge serà pràcticament esplèndida, tot i que al final del dia també creixeran núvols poc importants. Tant la màxima com la mínima tendiran a pujar lleugerament, però serà sobretot de cara a diumenge quan es notarà un ambient més suau a migdia, amb màximes que no es quedarien gaire lluny de la barrera dels 20ºC.

Temps 15-10 ok

Tot i que encara és aviat per acabar-ho de confirmar, sembla que l’inici de la setmana vinent vindrà marcat per un augment de la inestabilitat però amb una entrada d’aire més càlid que ens portaria temperatures força suaus, sobretot en comparació amb les d’aquests dies.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X