Cars Berga

General

La desconnexió d’un transformador de Cercs deixa sense llum 29.000 clients d’Endesa al Berguedà durant gairebé mitja hora

La desconnexió d’un transformador de Cercs deixa sense llum 29.000 clients d’Endesa al Berguedà durant gairebé mitja hora
PIXABAY

Migdia caòtic en una part important del Berguedà. Un transformador de la subestació de Cercs s’ha desconnectat poc abans de la una del migdia i ha deixat sense llum 29.000 clients connectats a la xarxa d’Endesa. L’averia s’ha detectat a les 12.52h i el gruix d’afectacions ha durat uns 20 minuts.

Fins a 2/4 de dues del migdia (13.30h) s’han estat fent maniobres per restablir el servei a tots els punts afectats, i això ha fet que alguns municipis del sud de la comarca hagin tingut talls intermitents fins a aquesta hora, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts d’Endesa.

L’averia inicial ha afectat 29.000 clients, segons Endesa, i les maniobres finals a uns 5.000. Això ha deixat sense llum a tota la ciutat de Berga i d’altres municipis com Gironella, Avià, Puig-reig o Casserres, entre d’altres. Les mateixes fonts d’Endesa han explicat que, quan hi ha una averia d’aquestes característiques, l’afectació inicial és gran però es pot resoldre amb certa rapidesa. Tot i el contratemps d’aquest migdia, Endesa dona per solucionat el problema i confia que no es repeteixi.

Endesa tall

Comentaris