Cars Berga

Meteorologia

Tots Sants de màniga curta

Tots Sants de màniga curta

La transició de l’octubre al novembre serà molt plàcida en el vessant estrictament meteorològic. Aquest cap de setmana de Castanyada i Tots Sants, malgrat que les restriccions li restaran el component festiu, ens recordarà a l’ambient de primavera, amb uns migdies molt agradables, i fins i tot, una mica càlids al sud de la comarca. La situació podria canviar de manera força important a partir de dimarts, però el pronòstic encara és molt incert.

Les jornades de divendres i del cap de setmana seran molt tranquil·les i esplèndides, tot i que a primera hora del matí es podria formar algun banc de boira en les zones fondes que, generalment, no tardarà en desaparèixer. Els termòmetres s’enfilaran uns quants graus més respecte a aquest dijous durant les hores centrals del dia, i s’espera que s’assoleixin els 20º a gran part de la comarca, i fins i tot es pugui arribar als 23 o 24ºC de cara a dissabte. Mentrestant, la mínima no patirà canvis importants, i en general, encara es mantindrà per sota dels 10ºC arreu.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en alguns dels municipis de la comarca:

Puig-reig: 22/8ºC

Avià: 20/9ºC

Vilada: 20/8ºC

La Pobla de Lillet: 19/8ºC

Castellar de n’Hug: 17/8ºC

En aquest cas, però, sí que cal destacar que hi pot haver inversió tèrmica, molt habitual en períodes d’anticicló i durant les nits d’entre la tardor i la primavera. Aquesta fenomen consisteix en què la temperatura, generalment la mínima, és semblant o més baixa al fons de les valls i planes que no pas als cims de les muntanyes i serralades. Això deixarà uns valors força alts en punts d’alta muntanya de la nostra comarca, amb matinades sense cap glaçada.

Temps 29-10

L’anticicló encara ens regalarà un dilluns de molta bonança, fins i tot amb temperatures que puntualment podrien pujar algunes dècimes i acostar-se a la barrera dels 25ºC al Baix Berguedà. De cara al dimarts, però, arribarien canvis importants, tant per l’estat del cel com a nivell termomètric. De fet, la baixada de la temperatura màxima sembla força evident a dia d’avui. En canvi, encara s’haurà d’anar seguint si aquest descens dels termòmetres anirà acompanyat de pluges importants.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

bonança inversió tèrmica temperatures Tots Sants

Comentaris