Tots Sants de màniga curta

La transició de l’octubre al novembre serà molt plàcida en el vessant estrictament meteorològic. Aquest cap de setmana de Castanyada i Tots Sants, malgrat que les restriccions li restaran el component festiu, ens recordarà a l’ambient de primavera, amb uns migdies molt agradables, i fins i tot, una mica càlids al sud de la comarca. La situació podria canviar de manera força important a partir de dimarts, però el pronòstic encara és molt incert.

Les jornades de divendres i del cap de setmana seran molt tranquil·les i esplèndides, tot i que a primera hora del matí es podria formar algun banc de boira en les zones fondes que, generalment, no tardarà en desaparèixer. Els termòmetres s’enfilaran uns quants graus més respecte a aquest dijous durant les hores centrals del dia, i s’espera que s’assoleixin els 20º a gran part de la comarca, i fins i tot es pugui arribar als 23 o 24ºC de cara a dissabte. Mentrestant, la mínima no patirà canvis importants, i en general, encara es mantindrà per sota dels 10ºC arreu.

Aquests són els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en alguns dels municipis de la comarca:

Puig-reig: 22/8ºC

Avià: 20/9ºC

Vilada: 20/8ºC

La Pobla de Lillet: 19/8ºC

Castellar de n’Hug: 17/8ºC

En aquest cas, però, sí que cal destacar que hi pot haver inversió tèrmica, molt habitual en períodes d’anticicló i durant les nits d’entre la tardor i la primavera. Aquesta fenomen consisteix en què la temperatura, generalment la mínima, és semblant o més baixa al fons de les valls i planes que no pas als cims de les muntanyes i serralades. Això deixarà uns valors força alts en punts d’alta muntanya de la nostra comarca, amb matinades sense cap glaçada.

Temps 29-10

L’anticicló encara ens regalarà un dilluns de molta bonança, fins i tot amb temperatures que puntualment podrien pujar algunes dècimes i acostar-se a la barrera dels 25ºC al Baix Berguedà. De cara al dimarts, però, arribarien canvis importants, tant per l’estat del cel com a nivell termomètric. De fet, la baixada de la temperatura màxima sembla força evident a dia d’avui. En canvi, encara s’haurà d’anar seguint si aquest descens dels termòmetres anirà acompanyat de pluges importants.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X