L’hospital de Berga ja té 30 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid

L’hospital Sant Bernabé de Berga ja té 30 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Aquesta última setmana n’han ingressat 28 i s’han donat 14 altes.

Això sí, no hi ha hagut cap defunció i, de fet, fonts de l’hospital han explicat a l’Aquí Berguedà que noten que el virus és “menys agressiu” que a la primavera. És a dir, hi ha molts casos, però generalment el pacient reacciona bé al tractament i pot acabar rebent l’alta. Prova d’això és que, a hores d’ara, l’hospital no ha hagut de traslladar cap pacient a l’Unitat de Cures Intensives d’Althaia, a Manresa.

Una evolució lleugerament per sota que al març

El devastador final de març és encara per sobre d’aquest octubre, però no és ni de bon tros a anys llum. Entre el 19 i el 27 de març es va passar de 4 a 40 pacients ingressats per coronavirus. Entre el 16 d’octubre i aquest divendres, dia 30, s’ha passat de 5 a 30.

Les dues grans diferències són les altes i els contagis de personal. Entre el 19 i el 30 de març se’n van donar 12 i només en aquesta última setmana se n’han donat 14. Encara més substancial és la diferència en contagis de professionals: a finals de març hi havia més d’una trentena de professionals afectats. Ara, n’hi ha 2 i, segons han explicat des de l’hospital, no són casos positius, sinó personal aïllat per haver estat en contacte amb positius.

X