Salut, Berga

L’hospital de Berga ja té 30 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid

L’hospital de Berga ja té 30 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid

L’hospital Sant Bernabé de Berga ja té 30 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Aquesta última setmana n’han ingressat 28 i s’han donat 14 altes.

Això sí, no hi ha hagut cap defunció i, de fet, fonts de l’hospital han explicat a l’Aquí Berguedà que noten que el virus és “menys agressiu” que a la primavera. És a dir, hi ha molts casos, però generalment el pacient reacciona bé al tractament i pot acabar rebent l’alta. Prova d’això és que, a hores d’ara, l’hospital no ha hagut de traslladar cap pacient a l’Unitat de Cures Intensives d’Althaia, a Manresa.

Una evolució lleugerament per sota que al març

El devastador final de març és encara per sobre d’aquest octubre, però no és ni de bon tros a anys llum. Entre el 19 i el 27 de març es va passar de 4 a 40 pacients ingressats per coronavirus. Entre el 16 d’octubre i aquest divendres, dia 30, s’ha passat de 5 a 30.

Les dues grans diferències són les altes i els contagis de personal. Entre el 19 i el 30 de març se’n van donar 12 i només en aquesta última setmana se n’han donat 14. Encara més substancial és la diferència en contagis de professionals: a finals de març hi havia més d’una trentena de professionals afectats. Ara, n’hi ha 2 i, segons han explicat des de l’hospital, no són casos positius, sinó personal aïllat per haver estat en contacte amb positius.

coronavirus COVID-19 Hospital Hospital de Berga

Comentaris