Hostaleria i Turisme demana als ajuntaments que estalviïn la taxa d’escombraries als negocis tancats per la Covid-19

L’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà reclama beneficis fiscals de cara al 2021. Els encarregats d’aprovar-los són els ajuntaments i, per això, l’entitat vol forçar que els governs locals ho tinguin en compte a l’hora d’elaborar les ordenances fiscals per al proper any.

Aquesta setmana el ple del Consell Comarcal ha aprovat les bases de la subvenció adreçada a bonificar la recollida comercial de residus pels dies en què els autònoms o empreses del Berguedà hagin hagut de tancar. Els consellers van donar-hi el vistiplau en el ple que va aprovar les ordenances per al 2021, però ara seran els ajuntaments els que hauran de ratificar o adaptar aquestes ordenances al seu municipi.

L’Associació d’Hostaleria i Turisme demana als ajuntaments que pensin en beneficis fiscals en les taxes, i especialment en la de recollida i gestió de residus. Reclamen una bonificació del 100% (és a dir, no pagar la taxa) als establiments que han hagut de tancar per culpa de les mesures per la Covid-19. També volen un descompte del 50% en aquelles que han pogut fer la seva feina, però amb restriccions d’ocupació, aforament o impediments nacionals o internacionals a l’arribada de clients.

El president de l’Associació, Jordi Badia, assegura que “aquest any ha estat el pitjor de la història per al sector”. Recorda que “el turisme és un dels principals motors socioeconòmics del Berguedà”, però ara necessita ajuda per sobreviure. Per això, ho té clar: “els ajuntaments han d’estar a l’altura”.

X