El castell de Berga tornarà a il·luminar-se de nit aquest divendres

Canvi important en la imatge nocturna de la ciutat de Berga. El Consell Comarcal del Berguedà ha invertit 70.000 euros en la recuperació de la il·luminació del castell de Berga, que s’estrenarà la nit de divendres a dissabte d’aquesta setmana. A partir de llavors, s’il·luminarà cada nit de cap de setmana, de divendres a diumenge, en consonància amb Queralt i Sant Pere de Madrona, que són il·luminats per l’Ajuntament de Berga els mateixos dies.

Al castell, aquests últims mesos s’han desbrossat zones de la muralla, s’ha millorat la senyalització, s’estan fent actuacions per fer front al vandalisme i s’ha instal·lat un nou sistema d’il·luminació amb 38 làmpades tipus led de 83,5w de potència. L’encara conseller comarcal de Patrimoni, Jordi Sabata, ha presentat aquestes actuacions aquest dijous al matí en el seu últim acte públic en el càrrec, després de presentar la seva renúncia a principis de setmana. “Tots aquests mesos el castell ha estat una de les seves obsessions, és una gran manera d’acomiadar-se”, ha reconegut en roda de premsa el president comarcal, Josep Lara, en referència a Sabata.

El conseller de Patrimoni, per la seva banda, s’ha mostrat “satisfet de poder presentar aquesta primera fase” i ha explicat que “és un primer pas d’unes intervencions que han de dignificar, mica en mica, aquesta part importantíssima del patrimoni berguedà”. Els propers passos seran la retirada d’elements no originals del recinte -com la piscina i diversos murs moderns- juntament amb la continuació de les excavacions arqueològiques. Les obres costaran uns 40.000 euros i, a aquest cost, s’hi haurà de sumar la partida destinada a les excavacions, que encara s’està perfilant.

Les actuacions estan finançades a dues bandes: per una subvenció de 24.184,27 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat, i pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). De fet, del PUOSC es disposa de més de 100.000 euros per invertir al castell, de manera que, el que quedi pendent de gastar, s’invertirà en enllestir totes les accions al castell per tornar-lo a fer visitable.

X