Cap de setmana més variable

L’anticicló es manté ferm, però aquest cap de setmana cedirà una mica de terreny. Tot plegat es notarà poc a casa nostra, ja que aquest divendres ja hem tingut un dia força rúfol. Això sí, com a novetat, no es descarta algun ruixat molt aïllat al final de la jornada de dissabte.

No obstant, el cap de setmana començarà amb força sol, al marge de les habituals boires de primera hora del matí. Serà a partir de migdia quan augmentarà la nuvolositat de tipus alt i mitjà i deixarà el cel pràcticament cobert arreu de la comarca a última hora del dia. En principi seran núvols inofensius, però no és impossible que puguin deixar algun plugim minso i, fins i tot, inapreciable, al final de la tarda i vespre. Les temperatures patiran pocs canvis; la màxima es tornarà a quedar força estancada i, en general, només superarà els 15ºC en punts del centre i sud de la comarca. Per la seva banda, la mínima també serà força semblant, puntualment més baixa, i voltarà o serà lleugerament superior als 5ºC a la meitat sud, mentre que en les zones fondes de l’Alt Berguedà es podrien donar alguns valors pròxims als 0ºC, amb inversió tèrmica.

Aquestes són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dissabte en algunes poblacions de la comarca:

Berga: 15/6ºC

Olvan: 16/6ºC

Sagàs: 15/5ºC

Borredà: 14/5ºC

Guardiola de Berguedà: 16/1ºC

De cara a diumenge es repetirà més o menys la mateixa tònica. Més estones de sol durant la primera part del dia, i tarda novament marcada pel temps rúfol, amb l’augment de núvols alts i mitjans. La temperatura, tant la mínima com la màxima, experimentarà un petit ascens. El migdia serà una mica més suau, i els termòmetres s’enfilaran fins als 17 o 18ºC a municipis del Baix Berguedà. La matinada, amb més núvols, també serà menys freda i, en principi, no s’esperen glaçades en cap punt del Berguedà.

Temps 13-11 ok

L’inici de la pròxima setmana no ens portarà gaire novetats destacables, tot i que el dilluns serà un dia encara amb menys clarianes que al llarg del cap de setmana. A partir del dimarts, el sol tornaria a ser el protagonista, i fins i tot, de cara a dimecres es preveu un tardà estiuet de Sant Martí, abans d’una possible baixada dels termòmetres a finals de setmana.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X