Construiran un nou aparcament per a 88 cotxes a l’estació del Tren del Ciment de la Pobla de Lillet

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) construirà un nou aparcament a l’aire lliure a l’estació del Tren del Ciment de la Pobla de Lillet. Aquest nou aparcament substituirà l’anterior i podrà encabir fins a 88 vehicles. A més se situarà al mateix costat de la carretera que l’estació, de manera que els usuaris no hauran de creuar la via, com sí que han de fer fins ara per accedir a l’estació.

Actualment l’estació del tren turístic compta amb un aparcament de 63 places. Per tant, amb el nou, es guanyaran més d’una vintena de llocs per a vehicles. A més, l’actual aparcament és a la banda contrària de la carretera B-402 i en uns terrenys que tendeixen a inundar-se quan hi ha pluges fortes.

El projecte de FGC passa per construir un nou aparcament en el mateix costat de la B-402 on és l’estació i un camí d’accés adaptat a persones amb mobilitat reduïda que evitarà que els usuaris hagin de caminar pel voral de la carretera. Se situarà a la plana de la Sínia d’en Mateuet, amb 3.600 m2 de superfície, i, de les 88 places, 6 seran per a autocars.

Els terrenys han estat aportats per l’Ajuntament de la Pobla i es preveu que les obres comencin a principis de l’any vinent. De moment, aquest divendres la Comissió territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat el projecte i ha donat el vistiplau perquè FGC l’executi. En total, s’hi preveuen invertir 292.517 euros. L’antic aparcament es demolirà i la zona es revegetarà.

Imatge aparcament d'FGC

X