El Consorci per a la Normalització Lingüística canvia d’espai i s’instal·la al Casal Cívic de Berga

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha estrenat nou espai a Berga. El consorci, que integra els serveis local i comarcal de català, ha abandonat els espais que ocupava a l’Àrea Social de l’Ajuntament de Berga i l’Oficina Jove del Berguedà i s’ha instal·lat a la segona planta del Casal Cívic de Berga, situat a la plaça de Sant Joan. El canvi d’ubicació ha estat propiciat per la cessió d’espais realitzada per l’Ajuntament de Berga per tal que el CPNL pugui disposar d’una aula per impartir els cursos de català i un despatx per a l’equip docent que permeti atendre els usuaris i usuàries del centre.

Adequació del nou espai

El nou espai del Casal Cívic ha requerit la realització d’obres d’adequació i millora consistents en la unificació de dos espais, on s’ha instal·lat parquet i també s’han pintat les parets. Aquesta sala s’utilitzarà com a despatx de l’equip docent. Pel que fa a l’aula de formació, s’ha renovat la instal·lació elèctrica, s’ha dotat de connectivitat i de l’equipament informàtic necessari i s’han fet petites reparacions per tal que l’alumnat pugui disposar d’un espai d’aprenentatge ampli, confortable i amb llum natural. Les obres de millora i adequació de l’espai han estat realitzades per l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà.

Què és el CPNL?

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública formada per la Generalitat de Catalunya i 135 administracions públiques que té l’objectiu de facilitar el coneixement del català i afavorir-ne l’ús en tots els àmbits. El CPNL disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i 146 punts d’atenció. El Centre de Normalització Lingüística Montserrat va iniciar la seva activitat a Manresa, on hi ha la seu. L’Ajuntament de Manresa, de fet, és membre fundador del Consorci per a la Normalització Lingüística. El seu abast territorial és supracomarcal i està format per les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i la Cerdanya. L’integren els consells comarcals d’aquestes quatre comarques i els ajuntaments d’Igualada, Berga i Manresa.

Oferta de cursos i serveis del CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística Montserrat ha adaptat l’oferta de cursos a l’actual situació de crisi sanitària. En concret, el consorci ofereix la realització de cursos de tots els nivells de català, que es porten a terme de forma presencial, semipresencial i en línia, a través d’una metodologia innovadora i dinàmica. Es tracta de cursos trimestrals que tenen una durada de 45 hores i que permeten obtenir la certificació de coneixements de català corresponent al nivell cursat.
El CNL Montserrat també ofereix cursos i sessions formatives per a empreses, administracions i entitats, revisió i correcció de textos, gestió i dinamització del programa de Voluntariat per la llengua (VxL) impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, així com accions per promoure i estendre l’ús del català en tots els àmbits.

Horari d’atenció al públic

El CNL Montserrat està situat al Casal Cívic de Berga (Pl. Sant Joan, s/n) i està obert al públic el dilluns i el dimarts, de 12 a 14 h. També s’hi pot contactar mitjançant l’adreça de correu electrònic bergueda@cpnl.cat i al telèfon 667 992 478.

X