L’Ajuntament de Berga i el Departament de Salut signen un conveni per a la gestió de la residència fins a 31 de desembre

Que els temes de la residència Sant Bernabé que s’han gestionat sempre des de l’hospital segueixin com fins ara. Aquest és l’objectiu d’un conveni que aquesta tardor l’Ajuntament de Berga i el Departament de Salut han signat pel valor de 15.000 euros. Gràcies a aquest acord, el personal de l’hospital que ara penja del Departament de Salut pot seguir fent tràmits de la residència com la gestió informàtica, tasques de manteniment, de recursos humans, financeres o administratives, entre d’altres.

Tal com va avançar el diari Regió7 i va confirmar la pròpia alcaldessa, Montse Venturós, en roda de premsa, el conveni s’allarga fins el 31 de desembre, però es podria prorrogar si les dues parts (Ajuntament i Departament) ho creguessin oportú. Si no s’ha d’allargar serà perquè la residència ja pot caminar sola, sense l’acompanyament del personal de l’hospital i, per tant, el traspàs haurà quedat culminat al 100%. Sigui com sigui, aquesta possible pròrroga l’hauria de validar el patronat municipal.

A la roda de premsa, Venturós ho va definir com “una encomana de serveis perquè es puguin fer tots els serveis com fins abans del traspàs de l’hospital”. Fins ara –ha explicat l’alcaldessa a l’Aquí Berguedà– aquest acompanyament s’ha fet “de manera humana” però sense que hi hagués cap compromís escrit. Amb el conveni, aquesta encomana provisional de serveis queda fixada sobre paper i es tradueix en reunions setmanals on es reparteixen les tasques entre els agents implicats en aquesta etapa de transició.

La residència es prepara per la desescalada

Mentrestant, la residència continua lluitant per contenir el brot de coronavirus que ha patit en aquesta segona onada. Al llarg de la setmana passada va patir dues noves defuncions, que se sumen a les quatre que es van produir fa dos caps de setmana. Segons va explicar l’alcaldessa, Montse Venturós, en roda de premsa, hi ha 41 persones amb diagnòstic de Covid-19 entre els residents i 15 més entre el personal laboral.

Venturós també va detallar que la residència ha incorporat cinc persones per cobrir algunes de les baixes que s’han donat en les últimes setmanes. Així mateix, el centre ja està preparant la desescalada, ja que el nombre de casos detectats es manté estable i es preveu que en les properes setmanes la majoria de residents es negativitzaran.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, va insistir en el missatge que s’extremin les precaucions per evitar el col·lapse sanitari. Segons Sànchez, aquesta és la premissa que supliquen els professionals de l’Atenció Primària, que reiteren que la clau perquè la situació a l’hospital i a les residències millori és que també ho faci fora, al carrer.

X