Com s’assecaven abans els gegants de la Patum quan plovia?

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Com s’assecaven abans els gegants de la Patum quan plovia?

L’Ajuntament de Berga ha començat a difondre els vídeos dels homenatges pels 15 anys de la Patum com a Patrimoni de la Humanitat. Els protagonistes són persones que han estat vinculades a la Patum i el vídeo té l’objectiu de deixar constància de l’evolució de la festa a través de records i experiències.

El primer audiovisual que s’ha publicat és el que es dedica a Lola Creu Aspachs. La Lola és descendent de la nissaga dels Xamberg, la família que havia portat i tocat el Tabal des del 1826, com a mínim. En l’entrevista, Lola Creu repassa algunes anècdotes com per exemple el sistema que s’utilitzava per assecar els vestits dels gegants quan es mullaven per la pluja. També explica perquè el tabaler realitza una parada concreta al capdamunt de la vila durant el passacarrers i comenta perquè havia d’anar acompanyada dels seus cosins per participar a La Patum.

Si tens problemes per veure el vídeo, fes clic AQUÍ.[/vc_column_text][vc_column_text]

[addtoany]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=M11AyyVOsls&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

X