El calendari del Taller Coloma dedica el seu desè aniversari als professionals essencials

El calendari del Taller Coloma recordarà durant tot el 2021 el personal essencial que ha fet possible superar aquest 2020 de pandèmia. El calendari fa 10 anys i ho fa en un exemple ple de festa i alegria: cinc fotògrafs de l’AFTDAO han fet les fotos de cada mes i la dissenyadora Ermínia Altarriba hi ha sobreposat il·lustracions fetes pels nois i noies del Taller Coloma. “És una manera de donar el toc festiu que creiem que mereix aquest aniversari”, ha explicat Altarriba en roda de premsa.

Una de les grans novetats d’aquest any és que el calendari té patrocinador: l’empresa Bergadana. L’empresa assumeix el cost d’impressió dels 1.200 calendaris que s’han editat, de manera que els diners que es facin amb la seva venda aniran a parar íntegrament al Taller Coloma. Aproximadament cada any s’aconseguien uns 3.000 euros de benefici net i, aquest any, el Taller confia que la xifra s’acosti als 5.000 euros gràcies a les despeses que assumeix el patrocinador. Cada calendari costa 5 euros i es pot adquirir als establiments d’arreu de la comarca que habitualment en distribueixen.

A diferència d’altres anys, enguany no es podrà fer una presentació pública del calendari per les condicions excepcionals provocades per la Covid-19. Això sí, aquest mateix diumenge, i per encàrrec del Taller Coloma, la Televisió del Berguedà emetrà un documental de 20 minuts que explicarà els motius que van fer néixer el calendari del Taller Coloma i com s’ha fet possible durant l’última dècada.

Els protagonistes del 2021

Cada mes està protagonitzat per dos membres del Taller Coloma, acompanyats de personal essencial en diferents àmbits.

Per part del personal imprescindible, hi apareixen Marta Rigall del Salt del Colom (Espunyola), Josep Maria Serrano i Jordi Malé de Protecció Civil, Josep Puigpelat i Joan Muñoz del SEM Berga, Albert Comellas de Mossos d’Esquadra, Salvador Cabra de la Policia Local de Berga, Manel Medina i Èric Calderer de la Televisió del Berguedà, Aurelia Bejan i Maria Dolores Gonzalez del servei de neteja de l’ambulatori de Berga, Alexandra Balaneanu de la residència Sant Josep de Puig-reig, Teresa Marín de la residència Sant Roc de Gironella, Ali Amhaouach i Mustafa Chami de Tractaments Ecològics S.A., Maite Anfruns de la farmàcia de la Pobla de Lillet, Josep Viladés de la farmàcia de Guardiola, Alba Casals i Hugo Buch de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Concepció Medina, Joan Torres i Sara Martínez com a personal mèdic i d’infermeria, Xavier Vila de Transports Corominas, i Eva Casas i Margarida Marmi de Bergacomercial.

Pel que fa als membres del Taller Coloma, apareixen a les fotos dels mesos Encarna Barragàn, Meritxell Bonell, Ramon Teixidor, Dolors Costa, Sergi Cutal, Rafa Fernández, Omar Rojo, Carme Ribera, Jordi Tañà, Dolors Vilarnau, Neus Pedrals, Ramon Maria Casals, Concepció Escaler, Ivet Sánchez, Eliana C. Moreno, Jesús Vázquez, Josep M. Grant, Josep Costa, Teresa Pujol, Martí Orriols, Jordi Jordana, Joo-Ho Magnet, Joan Casals i Anna Garcia. Els fotògrafs han estat Judit Lucas, Anna Selga, Sergi Boix, Josep Xoy i Ermínia Altarriba, coordinats per Frederic Garrido.

X