El berguedà Joan Noguera, nou president dels ramaders de la Bruna dels Pirineus

El berguedà Joan Noguera és el nou president dels ramaders de la Bruna dels Pirineus. El veí de Bagà agafa el relleu de Josep Maria Moga, de la Vall d’Aran. Els ramaders van escollir el nou president aquest dimecres i, per primera vegada, va ser en reunió telemàtica.

Joan Noguera va agrair la feina feta per la junta anterior i va manifestar el desig que “en breu la situació sanitària permeti recuperar el caliu de les trobades presencials dels ramaders” i, així, “mantenir i incrementar la pinya o família Bruna dels Pirineus”.

El president sortint, Josep Maria Moga, va destacar en el seu parlament de comiat que la federació agrupa en aquest moment a gairebé 300 ramaders, que tenen més de 14.000 vaques i que és una institució reconeguda per tothom, tant en el món ramader com en el món associatiu català. Va manifestar que durant aquests 4 anys -a més de mantenir i millorar les relacions amb les institucions com el Departament d’Agricultura i Ramaderia, les diputacions de Barcelona i Lleida i la Universitat Autònoma de Barcelona- s’ha complert el seu gran objectiu amb la inauguració i posada en marxa fa més d’un any del Centre de Testatge de Vedells de Bellestar dins del recinte de l’Escola Agrària del Pirineu, així com el centre de recria de vedelles.

Els ramaders associats han demostrat amb la seva nombrosa participació a l’assemblea telemàtica que s’han adaptat a la nova realitat comunicativa amb el desig i a l’espera que ben aviat tornin les trobades, concursos, fires i subhastes de bestiar on es retrobin de manera presencial.

X