Gironella destina 43.000 euros a vals de descompte per a les famílies perquè els gastin als establiments del poble

L’Ajuntament de Gironella ja té a punt la seva campanya de dinamització comercial per aquest Nadal. Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà fa setmanes, el municipi es va decantar per la fórmula dels vals de descompte cap a famílies, desmarcant-se de la campanya d’ajuts ‘rasca i guanya’ que es desenvoluparà en llocs com Berga, Avià o Olvan.

La fórmula de Gironella és similar a la que Puig-reig ja ha llançat aquest novembre. A Gironella, l’Ajuntament destina 43.000 euros a la campanya amb l’objectiu d’arribar a les més de 2.000 famílies que hi ha empadronades al poble. Cada família podrà optar a quatre vals de 5 euros cadascun.

Dos dels tiquets requeriran una compra mínima de 15 euros per poder-se bescanviar i els altres dos, de 25 euros. L’objectiu d’aquesta diferència és que els vals puguin beneficiar tant a establiments on se sol fer compres petites, com ara els forns, i també aquells on les compres solen ser més elevades, com els restaurants.

Què cal fer per recollir els vals?

L’Ajuntament ha habilitat cinc dies perquè les famílies puguin recollir els vals de descompte, al Local del Blat. Són tots els dissabtes de desembre, excepte l’últim que és Sant Esteve. És a dir, el 5, el 12 i el 19 de desembre, en horari matinal, de dos quarts d’11 a la 1.

L’Ajuntament també repartirà vals el 29 de desembre, que és un dimarts, de 5 de la tarda a 8 del vespre. I, per acabar, també en distribuirà el primer dissabte de l’any, 2 de gener, de 2/4 d’11 del matí a la 1 del migdia.

Per recollir els vals serà necessari portar el DNI i presentar un o més tiquets que, junts, sumin un total de 20 euros gastats als establiments del poble durant el mes de desembre.

L’Ajuntament calcula que haurà injectat uns 300.000 euros directes o indirectes a les empreses

L’alcalde de Gironella, David Font, ha aprofitat la presentació de la campanya per repassar les inversions que s’han fet aquest any al municipi per donar suport a les empreses en temps de pandèmia.

D’entrada, el consistori va aprovar la suspensió de la taxa de terrasses i, així, ha explicat l’alcalde, s’ha deixat d’ingressar uns 6.000 euros que, en un any normal, la restauració hauria hagut de pagar. Aquesta mesura es prorrogarà durant el 2021, mentre duri la pandèmia.

L’Ajuntament també va llançar una línia d’ajuts directes a empreses i autònoms que inicialment estava pressupostada en 100.000 euros. D’aquests, només se’n van esgotar 23.300 entre les empreses que s’hi van presentar. Una part d’aquests diners sobrants s’han invertit en la campanya que aquesta setmana s’ha presentat.

Aquesta darrera campanya portarà uns 43.000 euros en descomptes als comerços de proximitat. Això sí, tot i que directament l’Ajuntament hi invertirà aquests 43.000 euros, la fórmula d’haver de bescanviar-los amb una compra mínima de 15 o 25 euros multiplicarà per 3 i per 5 la inversió pública en el comerç.

A banda, l’Ajuntament també ha aprovat un ajut directe per abaratir la taxa de residus municipals en els comerços. David Font ha explicat que les subvencions van des del 3,5% en aquells establiments que han patit menys afectacions fins al 30% que tindran bars i restaurants, passant pel 25% de bonificació que rebran les estètiques.

En total, i tenint en compte que la campanya de Nadal té un efecte multiplicador de la inversió, l’Ajuntament calcula que, a finals de gener –que és quan acaba la campanya-, haurà injectat uns 300.000 euros cap a empreses i autònoms del municipi.

X