L’Ajuntament de Berga certifica que bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses l’any 2021

El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous estalviar als bars i restaurants la taxa de terrasses a la via pública durant tot el 2021. Es tracta d’una proposta per minimitzar els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19, tenint en compte la situació d’incertesa que ha afectat el sector de l’hostaleria i la restauració durant tot l’any i, en especial, en les darreres setmanes.

L’Ajuntament va aprovar el passat mes de juny deixar de cobrar l’ordenança fiscal de terrasses als establiments d’hostaleria i restauració durant el segon semestre de 2020. Aquesta mesura es va adoptar per revertir les conseqüències derivades de la proclamació de l’estat d’alarma que va comportar el tancament obligatori de bars i restaurants durant setmanes per evitar la propagació de la pandèmia.

La proposta s’ha aprovat per unanimitat sense massa objeccions. Només els portaveus de Junts per Berga i el PSC han expressat la seva preocupació per la possibilitat que, per tempos, la mesura no entri en vigor l’1 de gener del 2021. El regidor d’Hisenda ha confirmat que, malgrat que la possibilitat existeix, no hi haurà problema perquè l’exempció de la taxa sigui per tot l’any, malgrat aquests primers dies de decalatge purament tècnic.

X