10.000 euros en una campanya per regalar 10, 20 o 40 euros per comprar al comerç de proximitat de Berga

Paga 50 i compra 60. Paga 100 i compra 120. Paga 160 i compra 200. És la nova campanya comercial per aquest Nadal a Berga. L’Ajuntament i Bergacomercial hi inverteixen 10.000 euros que surten directament del conveni que tots dos van signar fa setmanes per reactivar l’activitat econòmica.

En els propers dies cada comprador podrà comprar, a través del web de l’ACEB, els vals de descompte. Es podrà escollir entre tres opcions: un val de 60 euros (el client en pagarà 50), un val de 120 (per 100 euros) o un val de 200 (per 160). Bergacomercial anunciarà a través de les xarxes l’inici de la campanya i la promoció s’acabarà quan s’esgotin els 10.000 euros de pressupost.

La regidora de Promoció Econòmica de Berga, Roser Rifà, ha explicat en roda de premsa que els vals es podran gastar en qualsevol comerç de la ciutat, tant si és de Bergacomercial com si no. Això sí, queden fora de la campanya els establiments del sector de l’alimentació: “Entenem que no hem d’anar a pagar una despesa que ja és habitual, sinó que volem anar directament a compres de productes que fas per Nadal, perquè és època de regals”.

L’element discordant dels aparadors

Una altra iniciativa que Bergacomercial llança aquest Nadal és una nova edició de ‘L’element discordant’. La idea consisteix en què cada client haurà d’endevinar quin element de l’aparador de la botiga no lliga amb la resta i anotar-ho en una butlleta. Automàticament entrarà en el sorteig d’una bicicleta de muntanya. “Aquest any hem volgut sortejar una bicicleta, i no una consola, com fèiem altres anys, per donar-li un sentit més sostenible”, ha dit el president dels botiguers, Xavi Orcajo.

Set tions per tota la ciutat

Els botiguers també repartiran set tions de Nadal per tota la ciutat, amb l’objectiu que la canalla s’hi fotografiï. “És una proposta que ja s’havia fet anys anteriors i que ara recuperem. N’hi posem set, i il·luminats, amb l’objectiu de diversificar el Nadal per tota la ciutat i fer que el màxim de punts estiguin més decorats que mai”, ha explicat Orcajo.

Un mural enorme en una porta d’entrada al carrer Major

L’altre pilar bàsic d’aquest Nadal per a Bergacomercial és l’embelliment de la ciutat. En aquesta línia, l’entitat i l’Ajuntament han encarregat un mural de grans dimensions en la paret lateral d’un edifici de la cantonada entre la Ronda Moreta i la plaça de la Creu. La paret està encarada a la plaça de les Fonts i, per això, tant l’entitat com l’Ajuntament ho veuen com “una porta d’entrada al carrer Major”.

A més, Xavi Orcajo explica que “la situació és ideal” perquè “és el punt d’unió entre diversos eixos comercials, com el carrer Major, el passeig de la Pau i el carrer del Roser”.

El mural té segell propi i berguedà. S’ha encarregat a l’artista Nil Safont, conegut en el món de l’art urbà com a Slim Art. El jove, nascut a Berga, és un autor reconegut internacionalment, però fins ara no havia fet cap mural d’aquestes dimensions a Berga. L’artista ja s’ha posat a treballar en el mural i es preveu que estigui enllestit en qüestió de dies.

La campanya de llums solidàries

A banda, i tal com ja es va presentar a principis de setmana, Berga impulsa una campanya per il·luminar el Nadal de forma solidària. L’Ajuntament de BergaBergacomercial, la Fundació Horitzó del Berguedà i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (Taller Coloma) s’han unit per promoure una decoració nadalenca amb llums elaborats pels usuaris i usuàries dels centres de treball de les dues entitats socials que formen part de la iniciativa. Els llums es podran adquirir mitjançant una aportació mínima de 25 € i s’habilitaran tres punts de distribució situats al passeig de la Pau, la plaça de Sant Pere i la plaça de Viladomat, del 4 al 8 de desembre. L’horari dels estands és el següent:

  • Divendres, 4 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 19 h.
  • Dissabte, 5 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Diumenge, 6 de desembre: de 12 a 14 h
  • Dilluns, 7 de desembre: d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Dimarts, 8 de desembre: de 12 a 14 h.
X