Ariadna Herrada serà consellera comarcal, un cop acceptada la renúncia de Jordi Sabata

Ariadna Herrada, durant un acte de campanya de Junts per Berga, fa quatre anys. MARC CANTURRI

Ariadna Herrada es convertirà en consellera comarcal del Berguedà en les properes setmanes. La regidora de Berga assumirà l’acta que deixa lliure Jordi Sabata, després de la seva renúncia a la regidoria de Berga i la conselleria comarcal.

Aquesta tarda, en ple ordinari, el president comarcal, Josep Lara, ha explicat que el primer suplent ha renunciat al càrrec i, per això, la primera persona amb dret a la plaça de Sabata és Ariadna Herrada. Per culminar el procés, el Ple del Consell ha aprovat demanar les credencials a Herrada per tal que, en la propera sessió plenària, pugui prendre possessió del càrrec.

Herrada, regidora a l’oposició de l’Ajuntament de Berga, formarà part del govern comarcal, tot i que a dia d’avui encara no ha transcendit quines són les carteres que assumirà. Sabata era el responsable de Suport i serveis tècnics i jurídics als municipis, Projectes Comarcals i Europeus, i Polítiques Digitals. Amb tot, amb el canvi per Herrada, el govern té previst reorganitzar àrees per adaptar-les a cada perfil, de manera que la nova consellera no necessàriament agafarà totes les àrees que Sabata deixa vacants.