Una nova defunció i dos ingressats més que la setmana passada a l’hospital de Berga

L’Hospital Sant Bernabé de Berga ha patit una nova defunció per coronavirus aquesta setmana. Segons les dades proporcionades pel centre aquest divendres, hi ha set ingressats per culpa del virus. Són dos més que fa una setmana. En els últims set dies hi ha hagut quatre nous ingressos i s’ha donat una alta, a banda de la nova víctima mortal.

Pel que fa als professionals, n’hi ha 8 d’afectats pel virus. Són els mateixos que hi havia fa just una setmana.

La situació segueix empitjorant a la comarca

La situació epidemiològica al Berguedà ha empitjorat respecte la setmana passada. En els últims set dies s’han detectat una vuitantena de casos, gairebé el doble que la setmana passada. Tot plegat ha fet enfilar el risc de rebot per sobre de 600 i fan acostar la velocitat de propagació del virus al 2: actualment és a 1,94, segons el portal de dades del Departament de Salut.

Per municipis, a Berga s’hi han detectat 43 positius en els últims set dies. A Gironella, 16. A Puig-reig, 3. A Avià, 4. Un punt que en els últims dies s’ha erigit com un dels focus de la comarca és la Pobla de Lillet, on s’han detectat 15 casos a través de PCR i tots ells, en els últims set dies.

L’hospital, premiat com un dels millors centres en Gestió Hospitalària Global

L’Hospital Sant Bernabé ha tornat a ser premiat per la seva gestió hospitalària. Dimarts es van entregar els guardons de la 21 edició dels premis Hospitals TOP20. Els dona IASIST, empresa del grup IQVIA que és especialista en gestió hospitalària. Els premis analitzen la qualitat i l’eficiència del funcionament dels hospitals.

La gala d’aquest any s’ha fet de forma telemàtica. Hi han participat 151 hospitals de 14 comunitats autònomes d’Espanya. De tots ells, el jurat n’ha premiat 38. En els darrers anys, l’hospital de Berga ha estat guardonat en diferents ocasions i en diferents categories com ara Gestió Global, l’Àrea de respiratori o Traumatologia.

X