La CUP ultima els serrells del pressupost 2021 de Berga amb ERC i confia passar-lo per ple abans d’acabar l’any

El govern de la CUP a Berga confia aprovar el pressupost de 2021 abans d’acabar l’any. L’ha consensuat amb ERC, tal com es va comprometre fa setmanes en el principi d’acord que ha de permetre als dos grups acabar governant plegats fins el 2023. L’oposició no sap res d’aquesta proposta i, de fet, el PSC ja ha estès la mà a la CUP per aprovar el pressupost sense condicions “per responsabilitat”, veient que s’acosta final d’any i no ha rebut cap esborrany de la proposta.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el regidor d’Hisenda, Marià Miró, ha assegurat que “només queda encaixar els últims serrells del pressupost” per presentar-lo a l’oposició. Miró confia poder enviar la proposta a Junts per Berga i PSC al llarg del cap de setmana. Ho farà després de negociar-ho amb ERC per tal d’assegurar la majoria (8+2) que farà possible aprovar les previsions pressupostàries sense problemes al ple. A diferència d’altres ocasions, la CUP s’ha centrat en les negociacions amb ERC i no ha obert la porta a una aprovació unànime, buscant el consens dels quatre grups, tal com sí que havia deixat entreveure en altres punts claus del que portem de mandat.

Sobre la mà estesa del PSC per aprovar el pressupost sense condicions, el regidor d’Hisenda ha agraït al gest i ha matisat que “la proposta que presentarem ja inclourà partides reservades per combatre la crisi econòmica i social”. Per aquest motiu, Marià Miró confia que, malgrat que no ha negociat ni amb Junts per Berga ni amb el PSC, tots dos partits estudiïn la proposta i no s’hi girin d’esquena d’entrada. Això sí, ha recalcat que “no hi haurà temps per introduir-hi grans esmenes” i n’és conscient: “Aquesta vegada assumim que ens hem centrat únicament amb les negociacions amb ERC”.

X