Presenten ‘L’àvia’, un videoclip protagonitzat per músics del Berguedà en homenatge als avis que aquest Nadal faltaran a taula

Maria Llorens, David Sais, Marc Espelt, Jordi ‘Toti’ Vilà, Moisès Boixadera, Guillem Obradors i Júlia Camprubí són els músics protagonistes de ‘L’àvia’, un videoclip ideat i creat al Berguedà per felicitar aquest Nadal tan atípic. És un homenatge a tots els àvis i àvies que han patit la Covid-19 aquest 2019 i, en especial, a aquelles persones que no l’han superat i aquest any, per primera vegada, faltaran a taula per festes.

‘Toti’ Vilà i Moisès Boixadera van crear la cançó per felicitar el Nadal de l’any passat als seus amics més propers. El cas és que aquest any, amb la pandèmia, el vídeo ha guanyat encara més sentit i a tots dos se’ls va acudir de fer-ne una versió més professional, sumant la col·laboració d’altres artistes de la comarca.

L’objectiu, ha explicat Boixadera en roda de premsa, “no era fer un vídeo cantant des de casa, com els que es van fer durant el confinament, sinó fer un repte que demostri que, malgrat la pandèmia si les coses es volen fer, es fan”. Per això, han optat per fer un videoclip a l’exterior, en un escenari on aparentment tots els artistes coincideixen. A la pràctica, els impulsors han encaixat els horaris dels cantants i asseguren que “és probable que alguns d’ells no s’hagin vist mai entre ells”.

Tant Boixadera com Vilà han agraït la predisposició del Consell Comarcal a sumar-s’hi. L’ens ha pagat la gravació i muntatge del videoclip, invertint-hi 847 euros, mentre que la col·laboració dels artistes ha estat de manera totalment altruista. La consellera d’Atenció a les Persones, Anna Maria Serra, ha destacat que donen suport al projecte perquè el consideren “una oportunitat per homenatjar les persones grans en una comarca amb la població molt envellida i que s’ha vist molt colpejada per la pandèmia”. Serra ha recordat que, aquest 2020, el Berguedà ha patit gairebé 200 morts a conseqüència de la COVID-19, la majoria de les quals han estat persones grans.

X