Els preus del transport públic entre el Berguedà i Barcelona, congelats per segon any consecutiu

Els preus del transport públic entre el Berguedà i Barcelona seguiran intactes un any més. L’abonament de 10 viatges per anar en bus entre la comarca i Barcelona continuarà costant 53,25 euros durant tot el 2021, després que el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) hagi acordar prorrogar totes les tarifes del transport públic un any més. L’abonament per viatjar entre el Berguedà i el Bages, també inclòs dins el sistema tarifari, continuarà costant el mateix que fins ara: 35,25€.

En un comunicat, l’ATM defensa que congela preus, “malgrat que el dèficit provocat per la Covid-19 es preveu que arribi als 750 milions d’euros l’any 2021”. Aquest any la demanda de transport públic ha caigut un 54% respecte els registres d’abans de la pandèmia. L’ATM calcula que el 2021 hi haurà entre un 68% i un 80% dels usuaris que feien servir el transport públic abans de l’arribada del virus.

A efectes pràctics, el manteniment de les tarifes permet ampliar la caducitat de gairebé tots títols adquirits durant el 2021. Totes les targetes i bitllets inclosos dins les 6 zones de l’àrea metropolitana no caducaran fins el 31 de desembre del 2021. És el cas, per exemple, de la T-Casual que els usuaris del Berguedà obtenen de franc cada vegada que recarreguen el seu abonament de 10 viatges. Ara bé, la targeta de 10 viatges per anar en bus entre la comarca i Barcelona seguirà caducant al cap de 6 mesos, tal fixa el sistema de venda de bitllets d’ALSA. El mateix passa amb l’abonament Berguedà-Bages, que continua tenint validesa de mig any.