El Govern confina perimetralment la Cerdanya i el Ripollès durant els propers 15 dies

El Procicat ha decidit aquest dimarts a la tarda el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès a partir d’aquesta mitjanit i el tancament en aquestes dues comarques de la restauració, la cultura (excepte museus i biblioteques) i les instal·lacions esportives que no siguin a l’aire lliure. La resolució té una durada de 15 dies, fins al 6 de gener. Durant aquest període no es podrà travessar el peatge del Túnel del Cadí per accedir del Berguedà a la Cerdanya, i viceversa, sempre que no sigui per motius laborals. També limita les reunions a sis persones.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que les mesures són “contundents”, però ha argumentat que la situació és “molt complicada” des del punt de vista epidemiològic, però també en el nivell assistencial, als hospitals de referència de Campdevànol i de la Cerdanya. En el primer cas, hi ha un brot que afecta professionals del centre.

El Govern va anunciar la setmana passada que els viatges cap a una segona residència eren una de les excepcions que justificaven sortir de la comarca d’origen durant les festes de Nadal. La decisió va encendre els ànims al Berguedà, ja que els residents no en podien sortir però, en canvi, sí que es permetia l’entrada i el pas d’aquelles persones que tenen una segona residència a la zona o al Pirineu. Amb aquesta nova mesura del Procicat, el pas de gent de segona residència cap a la Cerdanya també queda prohibida fins passat Reis.

X