Una família de Berga, nominada als premis de circ més importants de Catalunya

Una família de Berga ha estat nominada als Zirkòlika, els premis de circ més importants de Catalunya. Són els Torrabadella Comellas (el Jordi, la Neus, la Sança i l’Erola), es diuen Circus TORCOM i van començar a muntar petits números de circ al menjador de casa per omplir el temps, durant el confinament. L’objectiu era enviar-los a família i amics per ajudar-los a passar les hores a casa.

Més endavant van decidir presentar el projecte als Premis Zirkòlika, els més importants del país en l’àmbit del circ, i ara els ha arribat la nominació en categoria ‘Millor iniciativa per a la promoció del circ’. El reconeixement té encara més valor tenint en compte que la majoria de nominats són companyies professionals que fa anys que es dediquen al món del circ. Aquest dimecres, 23 de desembre, se celebrarà la Nit del Circ, al Mercat de les Flors, on s’entregaran els premis, sense públic. La gala s’emetrà en directe pel canal de YouTube dels premis. També es podrà veure en diferit a La Xarxa de televisions locals i, el dia de Reis, pel Canal 33.

La família explica que, entre tots quatre, pensaven la disciplina, assajaven els números, rumiaven el vestuari i la música més adequats, filmaven l’espectacle i editaven el vídeo, abans d’enviar-lo. A base d’anar enviant els vídeos, la gent propera a la família ja esperava les píndoles de circ. Entre els números hi havia equilibris, malabars, teles aèries, acrobàcia, trapezi… I tot, en un menjador convertit en una autèntica carpa de circ!

La Sança i l’Erola, d’11 i 9 anys, la Neus i el Jordi són alumnes des de fa anys de l’Associació de circ La Crica – Berguedà. Asseguren que la iniciativa confinada va suposar “dies d’aprenentatge, de gaudir del circ i de practicar molt encara que no poguessin anar a La Crica”. Al final, van acabar penjant els vídeos a les xarxes social, amb un èxit més que notable.