El trànsit al Túnel del Cadí en sentit nord cau més de la meitat el primer dia de confinament a la Cerdanya

Control policial al Túnel del Cadí. ARXIU

El trànsit al Túnel del Cadí aquest dimecres al matí ha caigut més de la meitat en sentit nord respecte el mateix dimecres de l’any passat. Aquest dimecres, fins les 12h, han passat pel túnel 612 vehicles, mentre que dimarts n’hi van passar més del doble, 1.385. Són dades del Servei Català de Trànsit, el primer dia de confinament perimetral a la Cerdanya.

En sentit sud, la història és una altra. S’ha registrat un 7,64% de trànsit, previsiblement perquè el Govern ha confinat la Cerdanya i ha tancat la restauració i la cultura fins el 6 de gener i, a més, permet als turistes i segones residències tornar a casa, si així ho desitgen. Les dades són molt similars a les del mateix dimarts de fa un any: avui a les 12h havien passat pel túnel 747 vehicles i el 24 de desembre del 2019, 765. En sentit nord, s’han registrat 319 conductors menys que fa un any (un 35% menys).

La gran singularitat d’aquest matí en comparació amb el de dimarts passat o el de fa un any és que, durant les primeres hores del dia, el control policial dels Mossos ha aturat a tots els vehicles per assegurar-se que cap d’ells entrava a la Cerdanya sense justificació o bé en sortia.

Aquesta mitjanit passada ha entrat en vigor el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès. També s’ha tancat la restauració, la cultura (excepte museus i biblioteques) i les instal·lacions esportives que no siguin a l’aire lliure. A efectes pràctics, el Govern només deixa trepitjar la Cerdanya a qui hi va per feina o qui torna a casa.

X