Més de 200 nens i nenes del Berguedà rebran regals de la campanya de Reis de Creu Roja

La campanya de Reis de Creu Roja Joventut arribarà aquest any a 205 nens i nenes del Berguedà, 75 més que l’any passat. Les necessitats d’ajuda s’han disparat un 58% per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Creu Roja Joventut ha ofert joguines educatives, amb valors, no sexistes i no bel·licistes a famílies de tots els municipis del Berguedà, tret de Berga, on la campanya de Reis va a càrrec de Càritas Parroquial.

Les famílies beneficiàries han estat derivades pels Serveis Socials dels ajuntaments i del Consell Comarcal del Berguedà en funció de les necessitats detectades en cada municipi. Les peticions d’ajuda van en augment des de l’esclat de la pandèmia. Els ERTOs i la desocupació han fet que moltes més famílies es trobin en situació de vulnerabilitat. Però, un cop més, la solidaritat ciutadana ha fet que cap nen i cap nena es quedin sense joguines.

Donacions de particulars i empreses

La campanya ha estat possible gràcies a les donacions de particulars, que han portat joguines noves a les oficines de Creu Roja Berguedà a Berga i a Gironella, i també gràcies a les aportacions d’empreses com Serviobres Queralt, que ha fet un donatiu econòmic.

Vuit persones voluntàries de Creu Roja Joventut s’han ocupat de recollir les joguines, classificar-les i organitzar la logística per al repartiment, que es va fer abans de Nadal. Famílies de Gironella i Puig-reig van recollir els paquets en punts de repartiment establerts, i als municipis més petits, se’n va fer un lliurament porta a porta, respectant les mesures de distanciament social i d’higiene.

Cada any, Creu Roja Joventut organitza tallers solidaris les setmanes abans de Nadal per finançar la campanya. Aquest cop, no s’han pogut fer per les restriccions derivades de la Covid-19, i totes les aportacions s’han fet directament a les oficines de Creu Roja Berguedà.