L’Hospital Sant Bernabé ja té 14 pacients ingressats per Covid-19

Continua creixent el nombre d’ingressats a l’Hospital Sant Bernabé de Berga a causa de la Covid-19. Aquesta última setmana s’han produït 11 ingressos nous a causa del virus. També s’han donat 5 altes i s’ha fet un trasllat a l’UCI d’un pacient amb diagnòstic que s’ha complicat. Això sí, en els últims set dies no s’ha hagut de lamentar cap nova defunció. Pel que fa als professionals, ara mateix n’hi ha 9 amb diagnòstic de Covid-19, que s’han hagut d’aïllar a casa per complir la quarantena.

La setmana passada hi havia 9 pacients ingressats, dos més que l’anterior. Amb l’allau d’ingressos d’aquests últims set dies (11 de nous) la xifra s’ha enfilat fins als 14.

En paral·lel, la positivitat també augmenta a tota la comarca. Segons les dades de la Generalitat, un 8,07% de les PCR que s’han fet aquesta setmana han sortit positives. En una setmana s’han detectat més d’un centenar de positius a tota la comarca, la qual cosa fa pujar el risc de rebrot fins a 672 i manté la velocitat de propagació del virus per sobre d’1 (1,26).

Especialment delicada és la situació a Berga, on el risc de rebrot s’enfila per sobre de 1.000 després que s’hi hagin detectat 75 casos positius en l’última setmana. A Gironella hi ha hagut 17 positius en una setmana i el risc de rebrot és a 717. A Puig-reig s’hi ha detectat 8 casos, que enfilen el risc de rebrot a 581. També alerta a Avià, amb 5 nous casos aquesta última setmana i un risc de rebrot lleugerament per sobre de 500.

Precisament per tot això, el Departament de Salut ha organitzat aquest dimecres una jornada de cribratge massiu a l’Hotel d’Entitats de Berga. Segons han explicat fonts del Departament de Salut a l’Aquí Berguedà, el cribratge ve motivat pel repunt de casos dels últims dies a la ciutat. El cribratge és obert a tota la població, però s’adreça especialment als majors de 16 anys del barri de Santa Eulàlia.

X