El Procicat nega als comerciants de Berga poder treure les rebaixes al carrer

‘No’ rotund del Procicat als comerciants de Berga. La unió de botiguers de la ciutat va demanar la setmana passada poder treure les rebaixes al carrer per, així, salvar la campanya. Però la proposta no ha convençut el Procicat, que es nega a fer cap excepció i no està disposat a autoritzar la venda de cap producte no essencial en cap de setmana. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el president de Bergacomercial, Xavi Orcajo.

Tal com explicava l’ACN aquest cap de setmana, Bergacomercial va elevar la proposta al Procicat, amb el suport de l’Ajuntament de Berga, per entenia que, en una població com Berga, “seria factible realitzar-ho complint amb les mesures i evitant les aglomeracions”. Orcajo també matisa que “l’objectiu no era buscar l’escletxa legal per poder-nos saltar la norma, sinó que entenem que les mesures sanitàries es podien encaixar perfectament amb un mínim perjudici per al petit comerç”.

“La botiga estaria completament tancada”, recalca Xavi Orcajo. I a més, afegeix, hi hauria sectors com els de la moda i l’electrònica, que fins i tot en podrien sortir beneficiats, ja que sovint perdent clients perquè van de rebaixes fora de la comarca.

Davant la negativa del Procicat, la unió de botiguers de Berga estudiarà impulsar algun tipus de campanya entre setmana, que és quan poden obrir. Entenen que la normativa per ciutats com Berga hauria de ser molt més flexible que en altres capitals com Barcelona, Terrassa o Manresa, però el ‘no’ del Procicat els talla les ales.

rebaixes-berga-cedida

Vic, a l’espera

Vic Comerç estava a l’espera de veure com es resolia la petició de Berga. Si fos favorable, explicava el gerent, Roger Noguer, a l’ACN, també ho demanarien. I és que recorda que el tancament arriba “en un moment en què el petit comerç no s’ho pot permetre”.

Per a Vic Comerç les darreres restriccions estan farcides d'”incongruències i la situació ens preocupa molt”, assegura Noguer, tot afegint que els botiguers estan “indignats”. “No s’entén perquè les grans superfícies poden vendre llibres i un llibreter ha de tancar”, posa com a exemple, tot assegurant que “no pot ser que alguns establiments quedin dins i altres fora”.