L’Ajuntament de Berga prorroga un mes el conveni perquè l’hospital segueixi acompanyant la residència

L’Ajuntament de Berga ha prorrogat un mes el conveni perquè l’hospital segueixi acompanyant la residència, abans de la seva escissió. El conveni acabava el 31 de desembre, però l’alcaldessa, Montse Venturós, ja havia avançat aquesta tardor que, si calia allargar-lo, es podria. Així ha estat: la transició de la residència és als últims metres, però encara queden uns serrells per polir i la idea és resoldre’ls aquest gener.

Tal com ja es va explicar la setmana passada, la nova gestora de la residència serà l’empresa pública Sumar. En aquest sentit, aquest dilluns en roda de premsa l’alcaldessa ha sortit al pas per defensar que “l’empresa és 100% pública” que treballa en moltes residències. També s’hi  ha referit el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, que ha detallat que “les primeres reunions amb Sumar daten del desembre de l’any passat”, quan ell i l’alcaldessa es van desplaçar en residències gestionades per l’empresa que ara aterra a la Sant Bernabé per comprovar de primera mà com funcionen. “Ha estat un procés llarg que s’ha paralitzat per la pandèmia”, ha conclòs el regidor.

La viabilitat de la residència dependrà dels ingressos

Montse Venturós també ha explicat que la viabilitat de la residència Sant Bernabé dependrà dels ingressos que es produeixin els propers mesos, com en tots els centres que han patit morts per coronavirus. “Ara mateix el nombre de residents és baix però en els propers mesos confiem que es podrà modificar”, ha dit l’alcaldessa.

Sobre les dimissions dels patrons Marc Marginet i Núria Arnau, Venturós només ha volgut apuntar que ells, com a govern, també han tingut “dificultats per saber i consensuar amb la Generalitat com s’afrontava tot això”. L’alcaldessa i el regidor Sànchez, això sí, han dit que aquesta setmana tenen previst fer un comunicat sobre aquest aspecte.

Sense canvis en les dues residències

Ni la Sant Bernabé ni Les Germanetes han patit canvis respecte la setmana passada. No hi ha hagut rebrots i, per tant, totes dues funcionen amb relativa normalitat després de patir el virus. La setmana passada es va poder vacunar els usuaris i personal de tots dos centres, com també el personal de l’hospital i de l’Atenció Primària.