Puig-reig farà un rentat de cara als parcs infantils del municipi aquest 2021

L’Ajuntament de Puig-reig actuarà a tots els parcs infantils del municipi durant aquest 2021. L’equip de govern ha pressupostat una partida exclusiva de 4.800 euros per arranjar tots els espais de lleure infantil del municipi. L’objectiu, explica el govern en un comunicat, és “deixar-los en perfectes condicions i garantir que no suposen cap perill per als més menuts”.

El mandat passat es van fer dues actuacions a fons al parc de l’Ametlla de Merola i al de la plaça Nova. Ara, la regidoria d’Obres i Serveis vol fer “un rentat de cara a tots els espais, començant pels que es troben en un estat de deteriorament més accentuat”. Ho ha explicat el regidor Jesús Subirats, que ha assegurat que l’arranjament deixarà els parcs “impecables”.

L’empresa contractada per dur a terme aquestes actuacions de millora, MES Miralda Espais i Serveis, ja ha començat a treballar en alguns dels parcs, com és el cas de l’espai infantil de l’Estació, un dels que es trobava en més mal estat i que, de fet, és dels més utilitzats al municipi. També s’ha començat a treballar al parc de Cal Riera, on s’ha instal·lat una tanca perquè no hi entrin animals.

 

Properament s’iniciarà el procés d’arranjament i millora de la resta de zones. Els parcs on s’intervindrà són el parc de l’Estació, el parc de l’Avinguda 1 d’Octubre, el parc de la plaça Nova, el parc de l’escola Bressol, el parc de l’escola Alfred Mata, el parc del costat de l’Església de Cal Pons, el parc del final del carrer de les Abelles, el parc de Cal Marçal, el parc de l’Ametlla de Merola i el parc de Cal Riera.

Tot i que l’actuació preveu la millora i l’arranjament dels espais deteriorats, ja sigui fent petites reparacions, netejant o pintant els diferents elements que integren aquests parcs, també es contempla la renovació d’alguns dels jocs que necessiten una substitució.

parccalriera3

El parc de la colònia Vidal, la tasca pendent

El govern de Puig-reig és conscient que a la llista de parcs que formen part d’aquesta actuació n’hi manca un: el de la colònia Vidal. El regidor Jesús Subirats ha explicat que es tracta d’un parc infantil “totalment obsolet que necessita una renovació total, ja que encara és dels parcs antics amb els elements de ferro i cal fer-lo tot nou i actualment no disposem de la partida pressupostària necessària”.

On sí que intervindrà l’Ajuntament és al centre del poble, on està previst crear-hi un parc nou, amb espais verds, a tocar de la plaça Nova. L’Ajuntament diu que ja treballa en un projecte que assegura que transformarà la zona: “Està previst que aquest projecte inclogui una zona infantil amb elements i jocs que estiguin molt integrats amb l’entorn”.

X