Berga

L’Ajuntament de Berga activa el procés per donar una nova vida al Menfis

L’Ajuntament de Berga activa el procés per donar una nova vida al Menfis

Poder tirar a terra les actuals piràmides del Menfis i fer-hi un edifici que respecti el volum de l’actual però que tingui una forma diferent adaptable a altres negocis que no siguin una discoteca. És l’objectiu de la modificació urbanística que vol impulsar l’Ajuntament de Berga a la zona del Menfis i que, darrere, té un objectiu molt més concret, tal com ja va avançar l’Aquí Berguedà: que els actuals propietaris dels terrenys, la Funerària Ferran, puguin traslladar-hi les seves instal·lacions.

El procés burocràtic per fer realitat el projecte comença aquesta setmana. L’Ajuntament ha posat en marxa la consulta pública prèvia a la modificació, amb la idea que la ciutadania pugui dir la seva sobre el projecte normatiu que es preveu aprovar en els propers mesos. La idea, explica l’Ajuntament en un comunicat, és “encaixar volumetries edificatòries diferents a les existents piràmides, i contempla la possibilitat d’ampliar i concretar els usos permesos per a la implantació d’altres activitats que permetin rehabilitar els espais i generin activitat econòmica”.

Tal com estableix el reglament de participació ciutadana, l’Ajuntament obre la consulta pública durant quinze dies, entre el 8 i el 22 de febrer, per tal que qui ho vulgui presenti una instància fent aportacions que consideri oportunes al projecte normatiu. Ho poden fer les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga. Més informació, AQUÍ.

Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s’elaborarà un informe de retorn en què s’inclouran totes les aportacions i propostes rebudes tractades de forma anònima i la valoració sobre la seva incorporació al projecte en qüestió per part de la comissió d’estudi formada per representants polítics i personal tècnic municipal. Aquest document es publicarà en l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ per posar-lo a l’abast de qualsevol persona interessada en la matèria tractada.

 

Modificació puntual del POUM a la zona del cementiri

En paral·lel a la consulta per modificar el pla del Menfis, l’Ajuntament ha llançat una segona consulta pública per estudiar la possibilitat d’aprofitar els terrenys més propers al cementiri per ampliar l’equipament. La proposta també preveu avaluar la necessitat de requalificar els terrenys de la zona nord del cementiri, ja que la seva ubicació i característiques topogràfiques impedeixen que es puguin considerar un emplaçament idoni per a un equipament.

Per últim, la proposta contempla estudiar la forma d’obtenció dels terrenys mitjançant la gestió urbanística integrada o realitzant actuacions aïllades, ja que l’actual planejament urbanístic vigent, inclòs al POUM de Berga aprovat l’any 2005, no va analitzar aquesta qüestió amb suficient profunditat. Més informació, AQUÍ

POUM Urbanisme

Estic amb tu

Comentaris