El Berguedà enceta el febrer amb menys de 40 casos setmanals de Covid-19, la xifra més baixa des del novembre

Laboratori Covid. GEMMA TUBERT / ACN

El Berguedà no registrava unes xifres tan baixes de casos setmanals de Covid-19 des de finals de novembre. Segons les dades del Departament de Salut, durant la primera setmana de febrer es van diagnosticar 38 casos per PCR. Més d’una tercera part es van detectar a Berga, que, encara i així, ha fet la velocitat de propagació del virus (Rt) fins a 0,78. De fet, amb dades d’aquest divendres, 12 de febrer, l’únic municipi de la comarca amb una Rt superior a 1 és Avià, amb 1,02. A la resta de pobles la pandèmia no creix.

Els últims set dies, Berga ha detectat 30 casos, mentre que se n’han detectat 7 més a Avià. A la resta de pobles, els nous casos han estat molt puntuals.

Malgrat tot, l’alerta continua a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Ara mateix hi ha 10 pacients ingressats per Covid-19. Durant aquesta setmana n’han ingressat sis més, però s’han donat 7 altes. També s’ha produït una nova defunció d’un pacient que patia el virus. Pel que fa als professionals, ara mateix n’hi ha 4 amb diagnòstic de Covid-19.

 

X