Cars Berga

Gironella, Festes

La selva del nucli històric s’endú la batalla de barris del Carnestoltes de Gironella

La selva del nucli històric s’endú la batalla de barris del Carnestoltes de Gironella
La decoració del nucli històric es va endur el premi gran d'un Carnestoltes atípic a Gironella. AJ GIRONELLA

El nucli històric de Gironella s’ha endut el premi gran del Carnestoltes 2021, que s’ha reinventat per adaptar-se a la situació pandèmica. El nou format de batalla de barris va convidar els veïns a entendre’s per competir per ser la zona del municipi més ben guarnida, i el jurat es va acabar decantant per la selva creada a la part històrica de la Perla del Llobregat.

El segon premi va ser per a Viladomiu Nou, que va convertir la colònia en una vinya, mentre que el tercer premi va anar a parar a Cal Bassacs, que van escollir les gominoles com a temàtica del barri.

Un altre dels concursos destacats del cap de setmana va ser el de balcons i aparadors, que va comptar amb més d’un centenar de balcons i 40 aparadors inscrits. El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, destaca que la xifra de participants és insòlita: “És un fet inèdit, molt superior a anteriors edicions”.

En total es van repartir 12 premis, un per cada barri, i els guanyadors van ser La Bodega (Vinyadomiu), Los Lolailos (Viladormiu bé), Candy Shop (Bananassacs), Viva Las Vegas (Barri de la Font), Moby Dick (Soho Blue), Estació interplanetària (Mainada), Territori Apatxe (Via Veneto), PicaRoca’s (Girocavernícoles), La bruixa de les estacions (Cal Romanins), Àngel al país de les meravelles (Capplans), El petit salt i el gran cocodril (Casc Vintage) i El petit príncep (4a avinguda).

Pel que fa al concurs d’aparadors el primer premi va ser per “Piranyes”, de Pintures Roges, el segon, per “Els 3 porquets” de la Granja Stop, i el tercer premi per “Catalans a la Lluna”, del Centre òptik.

Ajuntament de Gironella Carnestoltes Lluís Vall

Comentaris