Cercs reclama que la Generalitat posi els passos per a animals promesos a la C-16

Ni trucades telefòniques, ni cartes certificades, ni correus electrònics, ni visites institucionals. Res ha estat suficient per aconseguir els passos per a animals a la C-16 que el Departament de Territori i Sostenibilitat va prometre a l’Ajuntament de Cercs l’any 2016. Aleshores el Govern va instal·lar una barrera metàl·lica per separar els dos sentits de la marxa entre el túnel de Berga i el de Cercs. Però les obres van quedar a mig fer.

La barrera metàl·lica ha reduït pràcticament a zero els accidents per xocs frontals entre vehicles que pujaven i baixaven per la C-16. El problema és que, amb la barrera, alguns animals, com els porcs seglars, troben un obstacle insalvable al mig de la carretera i circulen pel voral de la via, amunt i avall, buscant una sortida que no troben.

Això els posa en risc a ells i també als vehicles que circulen per la C-16. De fet, ja hi ha hagut diversos accidents, i alguns de greus, tot i que per sort cap d’ells ha implicat a motos, ciclomotors o bicicletes, fet que -segons l’Ajuntament- “podria comportar unes tràgiques conseqüències”.

Per tot plegat, i atès que el Govern els dona llargues sistemàticament, l’Ajuntament de Cercs ha fet públic un manifest, que pràcticament és l’única via que els queda per seguir reclamant una millora que la Generalitat els promet des de fa un lustre.

 

X