Es desencalla l’arribada de la fibra òptica a Casserres

Ara sí: la fibra òptica arriba al nucli de Casserres. El Govern de la Generalitat va anunciar l’estiu del 2019 l’arribada de la fibra a Casserres, però el projecte va quedar encallat al cap de pocs dies per problemes burocràtics entre la Generalitat i la Diputació. Només quedaven 230 metres perquè la fibra per cable fos una realitat al poble i fins aquesta setmana, un any i mig després, no s’hi ha pogut posar remei.

El tram entre la baixada de Cal Bernadàs i la rotonda de les Tres Creus quedarà cablejada en qüestió de dies. De fet, l’empresa Globalcat ja ha dit a l’Ajuntament que confia poder començar a utilitzar la xarxa pública en les properes setmanes. Així, l’empresa deixarà de fer servir el sistema per radioenllaç que va instal·lar fa mesos per contrarestar l’absència de la xarxa per cable. La fibra per radioenllaç millorava substancialment la connexió antiga, però encara quedava molt lluny de la fibra per cable que ara, finalment, arribarà al poble.

 

Noves zones del poble amb fibra

Mentrestant, l’empresa Globalcat, que actualment és l’única distribuïdora de fibra òptica del poble, ha informat a l’Ajuntament que està obrint dues zones més on portar connectivitat d’alta qualitat.

Una zona són les Barraques i Fonollet, on Globalcat ha instal·lat una antena per fer radioenllaços amb masies disseminades. L’altra zona és la carretera cap a Gironella i les masies disseminades que hi ha a la vora. En aquest cas, l’empresa preveu desplegar-hi la fibra per cable, però per fer-ho cal instal·lar-hi caixes de subministrament a cada casa interessada en gaudir de la fibra.

Per tot plegat, Globalcat recomana a les persones interessades que es posin en contacte amb ells a través del telèfon 93 877 69 00 per explorar les possibilitats i condicions dels contractes de manera individualitzada.

X