L’oposició de Berga condemna les pintades del 7-M a les esglésies i demanen al govern que faci el mateix

Continuen les pressions perquè el govern de Berga condemni les pintades que es van produir en diferents edificis religiosos de la ciutat durant la vigília del 8 de març. Si a mitja setmana van ser les associacions de veïns qui van demanar una condemna per part del govern, ara són els dos grups de l’oposició. Junts per Berga i el PSC han lamentat en un comunicat que cap dels dos partits de govern, ni CUP ni ERC, no hagin condemnat els fets i hagin propiciat una postura política unànime.

Els dos partits de l’oposició defensen en el comunicat conjunt que “la manifestació, llibertat d’expressió i la lliure opinió són drets reconeguts”, i reiteren que “no només ho defensem plenament, sinó que també ho practiquem amb l’objectiu d’assolir una societat més justa i igualitària entre homes i dones”. Ara bé, JxB i el PSC entenen que “atemptar contra façanes declarades conjunts arquitectònics o construccions d’interès patrimonial i històric de la ciutat no és ni llibertat d’expressió ni de manifestació”.

Per això lamenten que no hi hagi hagut cap posicionament contrari ni de la CUP ni d’ERC, els dos partits que governen. Amb tot, l’oposició insta el govern a aplicar l’ordenança que cataloga aquest tipus de pintades com a delicte molt greu i, per tant, objecte d’investigació policial.

Tot i que, com a partits, ni CUP ni ERC s’han pronunciat, el comunicat de l’oposició sí que ha fet reaccionar l’alcaldessa, Montse Venturós, a les xarxes socials. Des del seu compte d Twitter, Venturós ha replicat que no s’hagi demanat condemnes amb la mateixa insistència a temes com “l’aval públic a una empresa privada” o “l’espoli del barri vell durant anys”.

X