Els contagis creixen al Berguedà, però la situació a l’hospital es manté força estable

El nombre de contagis al Berguedà segueix en augment. Si fa una setmana s’havien detectat 51 nous positius els últims set dies, aquesta última setmana la xifra s’enfila fins els 57. Això sí, l’augment de contagis no s’ha traduït en un empitjorament substancial de la situació hospitalària: al Sant Bernabé ara mateix hi ha 8 llits ocupats per pacients amb diagnòstic de Covid-19, segons les dades proporcionades pel centre aquest mateix divendres.
L’hospital ha ingressat sis pacients per coronavirus aquesta última setmana, però ha donat quatre altes. La nota positiva és que no s’ha produït cap defunció. Pel que fa als professionals, n’hi ha dos amb diagnòstic de Covid-19, que continuen apartats de la feina fins que es recuperin.
Fora de l’hospital, a banda dels 57 nous casos, el risc de rebrot s’enfila fins a 394 i la velocitat de propagació del virus continua per sobre d’1, de manera que el virus continua expandint-se. Ara mateix és a 1,28.
Per municipis, Berga aglutina pràcticament la meitat dels nous contagis: en l’última setmana se n’hi han detectat 26. A Gironella, 16 més; a Avià, 7; a Casserres, 5; a Puig-reig, 3; a Olvan, 4; a Vilada, 3; a Guardiola, 3 més; a Cercs, 2; a la Nou, 1; i a Bagà, 1.
 

X