Berga preveu mantenir la mateixa presència policial per Corpus, malgrat que no hi hagi Patum

No hi haurà Patum, però sí que hi haurà reforç policial. La junta de seguretat -formada per cossos de policia, emergències i polítics, entre d’altres- ha decidit mantenir les mateixes dotacions policials que un Corpus convencional, malgrat que en aquesta edició no hi haurà salts de Patum. És una petició expressa del personal sanitari per poder controlar que es respectin les mesures de seguretat i que no hi hagi aglomeracions al carrer.
Des de l’Ajuntament, l’alcalde accidental, Ivan Sànchez, ha explicat que no preveuen que ni de bon tros hi hagi tanta gent com una Patum normal, però sí que s’espera que la gent surti al carrer més que un cap de setmana normal. Tot i això, Sànchez ha recalcat que “no ens preocupa en especial” però “és una cosa que ens van demanar des de l’hospital i que atenem perquè són els que viuen l’emergència sanitària des de primera línia”.
L’alcalde accidental ha insistit, això sí, en fer una crida a la responsabilitat durant els dies de Corpus, i evitar que es repeteixin les imatges de dimecres de Corpus de l’any passat. Sànchez ha matisat que es va notar cap repunt de casos les setmanes després de Patum, però algunes imatges van ferir sensibilitats, tenint en compte que “veníem de passar-ho molt malament durant mesos, tancats a casa i patint molt pels nostres”.
Sobre la presència policial, el govern municipal reitera que ara mateix la postura és aquesta, però no tanca la porta a repensar-s’ho, en funció de com s’arribi als dies de Corpus.

Concerts, exposicions i conferències

L’Ajuntament ha dissenyat un programa d’actes del segon Corpus consecutiu sense Patum. Durant tres setmanes hi haurà concerts, exposicions i conferències per tota la ciutat, amb el Teatre Municipal i la plaça Viladomat com a principals epicentres dels actes.
El que enguany tampoc hi haurà serà l’habitual fira de guinguetes al llarg del passeig de la Indústria. “La pandèmia encara és viva i ens impedeix garantir les mesures de seguretat en un escenari com el que es forma a la fira del Vall per Patum”, ha conclòs la regidora de Patum, Roser Valverde.

X