Les comparses de la Patum faran una passejada per tot Berga dijous de Corpus al migdia

Les comparses de la Patum faran una passada pels carrers de Berga dijous de Corpus, 3 de juny, al migdia. Així ho ha decidit el Patronat de la Patum en la reunió ordinària prèvia a les festes de Corpus. Serà una passejada de totes les comparses, sense música, amb sortida des del convent de Sant Francesc i arribada a la plaça de Sant Pere. Un cop allà, les comparses es guardaran als baixos de l’Ajuntament tal com passa habitualment per Patum, i tornaran a sortir diumenge, per fer una plantada al mig de la plaça en un moment del dia encara per determinar.

La regidora de Patum, Roser Valverde, ha recalcat que tot el dispositiu de seguretat i l’entramat tècnic que farà possible la passada extraordinària s’aniran perfilant en el decurs dels propers dies. En principi formaran part de la passejada totes les comparses, no només aquelles que habitualment formen part d’un passacarrers, però el que queda clar és que no hi haurà balls ni música durant el passacarrers.

Els quatre grups amb representació a l’Ajuntament han comparegut en roda de premsa aquest divendres al vespre i han explicat que la passejada de dijous de Corpus és fruit del consens i la unió entre totes elles. Tots han coincidit en què aquesta compareixença unitària ha de ser “un punt de partida” d’ara en endavant i s’han encoratjat a treballar plegats per  prendre decisions determinants pel futur de la ciutat.

Els grups polítics han insistit en demanar responsabilitat als berguedans durant les festes de Corpus, atès que el coronavirus encara bull, malgrat que han recalcat que la passejada de dijous de Corpus i la plantada de diumenge es faran respectant les mesures Covid vigents.