La recollida del porta a porta al barri vell de Berga de dijous de Corpus s'anul·la i es farà divendres

La recollida de deixalles del servei del porta a porta al barri vell de Berga dijous de Corpus s’anul·la. En lloc de fer-se aquest dia es farà l’endemà, divendres 4 de juny, a partir de les 8 del matí. A la resta del nucli urbà de la capital berguedana, l’horari del servei es manté com sempre a partir de les 10 de la nit en els dies habituals.
El Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga han acordat aquest canvi en el servei. Tocaria baixar al carrer les fraccions d’envasos i orgànica, però en comptes de recollir-se la nit de dijous, el camió passarà el matí de divendres, a primera hora.
El motiu d’aquest canvi és doble. D’una banda, la previsió que es puguin concentrar persones als carrers del centre històric de forma espontània per mirar de celebrar el Corpus, malgrat que enguany no hi hagi Patum a causa de les restriccions imposades per evitar la propagació de la covid-19. Davant d’aquesta hipotètica eventualitat, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga, han decidit actuar preventivament. El segon motiu és que cal tenir en compte que el dijous de Corpus s’ha programat una passada de la comparseria des del convent de Sant Francesc fins a la plaça de Sant Pere.

Recomanen treure els cubells entre les 7 i les 8 del matí

Per tot plegat, es recomana a la ciutadania dels carrers del barri vell de Berga que treguin els cubells entre les 7 i les 8 del matí.
El barri vell és la zona del nucli urbà de Berga compresa entre la Ronda Moreta i la carretera de Sant Llorenç de Morunys. En aquests carrers que són més estrets que la resta del nucli la recollida es fa amb uns vehicles més petits que els que s’utilitzen per a la resta de la ciutat.
Els canvis en el servei s’informaran els veïns de la zona amb cartells informatius per tal que tothom n’estigui assabentat i pugui treure la brossa el dia previst per fer-ne la recollida.  A més, el divendres 4 de juny, el punt d’atenció del porta a porta de l’Ajuntament de Berga romandrà tancat per les festes de Corpus.

X