El 60% dels berguedans d’entre 50 i 59 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19

El 60% dels berguedans d’entre 50 i 59 anys ja han rebut, com a mínim la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 i el 34%, també la segona. La vacunació a aquesta franja d’edat ha estat una de les últimes a començar, però continua avançant a bon ritme. Per sota, això sí, només el 6,8% de les persones entre 45 i 49 anys han rebut la primera dosi i poc més de l’1%, la segona, ja que tot just fa setmanes que s’han pogut començar a punxar el vaccí.
De 60 anys en amunt, les dades són esperançadores. Totes les franges superen el 70% de vacunats amb primera dosi. Queda pendent per als pròxims mesos, això sí, punxar la segona part de la vacuna a les persones d’entre 66 i 69 anys, ja que fins ara només l’han rebut el 6,4% de la població perquè s’han vacunat amb AstraZeneca i, per rebre la segona dosi, cal esperar tres mesos. Pel mateix motiu, també són relativament baixos els percentatges de segones dosis en personal sanitari i sociosanitari que no treballa ni a l’hospital ni en residències (45,2%) i els treballadors essencials (46,8%).
 

Un de cada tres berguedans ja està completament vacunat

Si la setmana passada explicàvem que la meitat dels majors de 16 anys del Berguedà ja havia rebut la vacuna, aquesta setmana s’ha arribat al terç de la població major d’edat amb la pauta completa, és a dir, amb les dues dosis de la vacuna punxades. Ara mateix, el 33,8% de la població del Berguedà de més de 16 anys ja té totes les dosis administrades.
Val a dir, això sí, que encara no s’ha començat a vacunar a menors de 45 anys que no siguin sanitaris ni se’ls consideri personal essencial. Quan es comencin a administrar dosis a aquestes franges d’edat, el percentatge de vacunació total augmentarà exponencialment en qüestió de setmanes.

X