El Consell de la Gent Gran del Berguedà reclama als bancs que millorin el seu servei a la comarca

La gent gran reclama, de nou, millores als bancs que operen al Berguedà. El Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà ha reprès la seva activitat després de tres anys aturada, i ha aprofitat la primera trobada per recriminar al sector bancari que els menysté com a col·lectiu.
El Consell Consultiu s’ha adherit a la proposta del Consell de les Persones Grans del Bages i el Consell Comarcal bagenc per reclamar millores en el servei que els bancs presten actualment. Recorden que el Berguedà té un important índex de població envellida, a banda de comptar amb més de la meitat dels 31 municipis amb menys de 250 habitants.
Lamenten que hi ha oficines tancades i això fa que hi hagi molts pobles sense ni un sol caixer automàtic, fet que obliga els veïns a desplaçar-se a municipis veïns per retirar diners del banc. A més, critiquen que sovint les persones grans tenen dificultats per saber treure diners d’un caixer o fer operacions de forma digital i les entitats els cobren per uns serveis que abans eren gratuïts.
El document al qual s’ha adherit la gent gran del Berguedà reclama atenció personalitzada a la finestreta durant l’horari que les oficines estiguin obertes al públic, no cobrar comissions i que no deixin sense aquest servei als municipis petits i a la seva població. Ara, aquesta proposta s’haurà de debatre també al plenari del Consell Comarcal del Berguedà.

Primera trobada, a l’Ametlla de Merola

Aquesta setmana s’ha celebrat un la primera trobada del Consell Consultiu de la Gent Gran, després de la seva represa. Ha estat al Teatre de l’Ametlla de Merola i hi han participat representants de les entitats de la gent gran berguedans, dinamitzadores dels diferents municipis o agrupacions, representants de les residències i centres de dia i també regidors i regidores de serveis socials o gent gran dels municipis de la comarca.
Tot i que en els últims anys s’han fet trobades per temes relacionats al Consell de la Gent Gran de Catalunya i l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya, ara s’ha reactivat el Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà com un espai de treball de la comarca. Una de les línies de treball és promoure la participació del màxim de gent gran a través d’un formulari que es planteja a aquest col·lectiu per definir les seves prioritats i que han de marcar l’agenda política en aquest àmbit durant els pròxims anys. El formulari es pot descarregar AQUÍ.
A la trobada s’han repassat els estatuts que regeixen aquest òrgan participatiu. En paral·lel s’ha iniciat el procés per actualitzar els membres de l’assemblea del consell consultiu i de la comissió permanent. Ara, cal definir els espais de treball i els seus agents per tal que sigui un òrgan operatiu i d’utilitat. Així mateix caldrà valorar la creació de comissions de treball i la priorització de temes de l’agenda de treball. La pròxima trobada s’ha programat per al setembre.

“Un espai de trobada lluny dels estereotips”

La consellera d’Atenció a les Persones, Anna Maria Serra, ha destacat que el de la gent gran “és un grup actiu” i que el Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà ha d’esdevenir “un espai de trobada on els representants del col·lectiu de la comarca exposin, proposin i debatin temes, les seves necessitats i tot allò que incideix en el seu dia a dia, lluny dels estereotips, moltes vegades imposat per la societat”.
Serra ha fet valdre la mirada pròpia de les persones grans, a qui avala la seva experiència vital. El Consell Comarcal del Berguedà -diu- ha “d’incentivar i motivar a la participació per generar canvis i vetllar pels seus drets i qualitat de vida”. Serra s’ha compromès a treballar-hi “sempre que se’ns requereixi” oferint “suport com a administració i suport polític i tècnic”. Finalment, la consellera ha expressat el seu desig que el Consell Consultiu de la Gent Gran del Berguedà sigui “un espai dinàmic i útil per elevar les peticions allà on pertoquin”.

X