Només els majors de 30 anys podran vacunar-se a la marató del 7 de juliol a Berga

Només les persones majors de 30 anys podran vacunar-se a la marató sense cita prèvia que Salut farà dimecres vinent, 7 de juliol, a Berga. El Departament ha replantejat els criteris per vacunar-se a la jornada exprés, que serà de 6 de la tarda a 10 de la nit, al·legant que, en el moment en què es va anunciar la campanya de vacunació per tota la Catalunya central, els joves encara no es podien vacunar.
En un comunicat, Salut recalca que “les persones a qui es vol arribar són els de les àrees bàsiques on es fa la vacunació perquè l’objectiu és precisament millorar la cobertura d’alguns municipis en concret”. La campanya de vacunacions va començar aquest dijous a Súria i Manlleu, on es van poder veure llargues cues de persones eminentment joves, ja que era el primer dia que es podien vacunar i no hi havia res que els impedís aprofitar les maratons.
Tot i el canvi de criteri (que afecta a totes les maratons programades aquest juliol a les comarques centrals), el Departament de Salut també exposa que estudiarà programar maratons de vacunació en punts de la Catalunya central adreçades només a joves. De moment, però, les persones entre 16 i 29 anys hauran de buscar cita al portal vacunacovidsalut.cat.
 
 

X