El nou Govern cessa David Font com a director de l’Agència Catalana de Turisme

David Font ja no és el director de l’Agència Catalana de Turisme. Ell mateix ho ha fet públic a les xarxes socials, difonent el darrer correu electrònic que ha enviat com a màxim responsable de l’ACT. Font ha estat en el càrrec tres anys, després que la consellera Àngels Chacón el nomenés i que el seu successor, Ramon Tremosa, apostés per donar-li continuïtat.
En el seu moment, el nomenament com a director de l’Agència Catalana de Turisme va empènyer David Font a deixar la presidència del Consell Comarcal del Berguedà. Des d’aleshores, el president comarcal ha estat Josep Lara. Font, això sí, ha seguit com a alcalde de Gironella tot aquest temps, amb unes eleccions entremig que li van permetre revalidar (i ampliar) la majoria absoluta que ja tenia en el mandat passat.
En el seu discurs de comiat com a director de l’ACT, Font celebra que en els seus 3 anys de direcció han rebut “dades realment positives per a un sector tractor per a l’economia de Catalunya”, però també han hagut d’afrontar la pandèmia. I defensa que han intentat potenciar la destinació de Catalunya en mercats exteriors, però també avançar cap a un turisme més responsable i sostenible.
El Govern ja ha comunicat a David Font que el cessa, però no ha nomenat el seu successor. De moment, segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, la intenció del Govern és mantenir la plaça vacant fins al setembre, i aleshores nomenar el nou director de l’organisme.
El cessament de David Font era previsible. Font va presentar-se a les últimes eleccions al Parlament com a número 10 de la llista del PDeCAT per Barcelona. De fet, l’alcalde de Gironella ja va ser nomenat com a director de l’ACT per Àngels Chacón, que liderava la llista del PDeCAT en aquestes últimes eleccions. La candidatura no va aconseguir representació al Parlament i, per tant, també queda fora d’un Govern que, en el mandat passat (si més no, d’entrada), sí que n’era partícip.

X