Il·luminen el Pedraforca per presentar la Via Pirinenca, una mobilització sobiranista per al 2022 als cims de Catalunya i el País Basc

L’Assemblea Nacional Catalana, l’organització sobiranista basca Gure Esku Dago i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han il·luminat aquest dissabte a la nit el Pedraforca, al Berguedà, per presentar la mobilització que preparen per al 2 de juliol de 2022. Batejada com a ‘Via Pirinenca’ les entitats pretenen connectar el País Basc amb Catalunya a través d’aquesta serralada amb punts de llum als cims des d’Hondarribia fins al Cap de Creus, a l’Alt Empordà. La presentació d’aquest dissabte, que s’ha repetit a l’Aiako Harria (Guipúscoa), l’han protagonitzat més de 50 excursionistes que han pujat al Pedraforca per il·luminar-lo mentre a la falda de la muntanya hi ha hagut un acte polític.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri; el portaveu de Gure Esku Dago Amalur Álvarez; Jordi Pons, de la FEEC, i Àngels Torrens, d’Artistes de la República han participat en la presentació política. Paluzie ha reivindicat l’acció i la mobilització de l’any vinent “per reclamar l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d’autodeterminació dels pobles”. Ha advertit que “la ciutadania catalana seguirà mobilitzant-se i lluitant activament per fer efectiva la independència” i ha animat els bascos a fer-ho “per exercir amb plenitud el dret d’autodeterminació”.
X